28.03.2024 17:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Юрій Бойко, Ганна Герман і Юрій Мирошниченко стали регіонал — популістами

Депутати від Партії регіонів пропонують ввести податок на розкіш у розмірі 100% від вартості.

Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді, його авторами є «регіонали» Юрій Бойко, Ганна Герман і Юрій Мирошниченко, пише газета «Дело».

Тепер «товари і послуги, вартість яких у сто і більше разів перевищує вартість аналогічної категорії товарів за середньою ціною» будуть вважатися розкішшю.

Наприклад, автомобіль за 20 тисяч доларів буде вважатися засобом пересування, а за два мільйони — уже розкішшю. Такі товари і послуги збираються обкладати одноразовим податком у розмірі 100% від вартості, — пише газета.

За словами Мирошниченка, предмет розкоші характеризує не стільки якість виготовлення, скільки торговельна марка.

Депутати не побоюються, що продавці стануть спеціально занижувати ціну на 1-2%, щоб вивести з-під дії закону. Адже, на їхню думку, вартість предметів розкоші всім добре відома. Податок на розкіш передбачається брати вже при ввозі товарів в Україну.

До того ж митників і податківців зобов'яжуть стежити, щоб посередники не занижували ціну на ввезені товари.

Багато депутатів критично поставилися до законопроекту своїх колег. Так депутат від НУНС Ксенія Ляпіна зазначила, що не існує такого поняття, як середня вартість товару.

За її словами, в усьому світі поняття «розкіш» визначається до кожного предмета конкретно. «Потрібно установити не граничну вартість квартири, неоподатковуваною податком на розкіш, а максимальну кількість квадратних метрів, що належать одній людині», — заявила Ляпіна.

«Я не розумію, чому Янукович так відверто ненавидить свої туфлі зі страусової шкіри. Вони точно мають 100% податком обкладатися!» — так прокоментував ідею депутатів «бютівець» Сергій Терьохін.

За його словами, ніхто не може чітко визначити базу і критерій застосування закону про розкіш. «Це чистої води популізм», — резюмував депутат.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-11-2008 10:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100