28.03.2024 20:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ющенко зацікавився справою Володарського, який влаштував голий перформенс біля парламенту

protest Volodarskyi130 листопада в Києві, як і в багатьох інших містах пройшла акція на підтримку арештованого блоггера і перформера Олександра Володарського. Нечисленна акція у Києві під стінами Секретаріату Президента несподівано для самих її учасників опинилася у центрі уваги.

Коли громадські активісти скандували гасла “Мирний протест — не злочин” із “будинку з химерами” вийшов сам Ющенко.

Протестувальникам вдалося з ним поговорити особисто, йому були передані петиції щодо звільнення політвязня. У свою чергу він запросив делегатів від громадськості і преси на зустріч з віце-прем’єром з питань гуманітарної політики Іваном Васюником, яка мала була відбутися 30 листопада. Сам Президент був явно не в курсі справи, але пообіцяв взяти її під свій контроль. Ющенко заявив, що зробить все що у його компетенції щодо дотримання закону у цій ситуації.

protest Volodarskyi2Оцінити дії Володарського він однозначно не зміг. Але на питання журналістів про його можливу реакцію на подібну акцію під стінами Секретаріату Президента, відповів, що “був би більш толерантним”. На питання активістів щодо його ставлення до наявності самої НЕК із захисту суспільної моралі він також однозначно не відповів.

На думку учасників акції мораль, духовність, етика є надто тонкими поняттями, аби закріпляти їх законодавчо. Висновки НЕК носять виключно консультативний характер, але склалась практика їх обов’язкового виконання. А найбільшим джерелом пропаганди аморальності вони назвали органи державної влади, які давно самі себе дискредитували. На їхню думку, лише засідання Верховної Ради можна вважати пропагандою насилля.

Нагадаємо, що 2 листопада 2009 року Олександром Володарським та його анонімною партнеркою був проведений театралізований перформанс біля стін Верховної Ради України. Молоді люди протестували проти Закону України “Про захист суспільної моралі” та дій Нацкомісії по захисту суспільної моралі. Хлопець і дівчина, роздягнувшись, імітували статевий акт під стінами верховного органу законодавчої влади України. Після цього Олександр був арештований і проти нього було порушено карну справу за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (групове хуліганство). З того часу Володарський знаходиться в СІЗО, у видачі на поруку народних депутатів апеляційний суд йому відомовив. Про його підтримку публічно заявили відомі політики, письменники, художники, правозахисники, громадські активісти. Із вимогами його звільнення вже відбулися пікети під СІЗО та МВС.

 

Читайте також: Камасутра у стен Верховной Рады. Фото

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-11-2009 19:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100