25.04.2024 02:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Комітет виборців України зафіксував перші факти масового підкупу виборців. Фотофакт

pidkup viborciv1Комітет виборців України зафіксував перші порушення законодавства в ході президентської кампанії.

Про це заявив голова правління КВУ Олександр Черненко журналістам у Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Чітко було видно під час епідемії, під час цього карантину, коли більшість штабів займалося тим, що безкоштовно доставляло маски або ліки, або проводили безкоштовно медичний огляд, що є наданням послуг», — сказав він.

«Це можна трактувати як підкуп виборців, і заборонено законом. Звичайно, не будемо говорити, що ці порушення дуже значні, що вони якимось чином впливають на результат», — сказав Черненко.

Він додав, що така агітація, яка супроводжується безкоштовним або за зниженими цінами наданням товарів або послуг, фактично заборонена законом.

Залучення адмінресурсу у виборчій кампанії 2010 року, за словами Черненка, полягає у використанні службового становища для агітації, а також формуванні виборчих комісій, в організації зустрічей з кандидатом та інших агітаційних заходів.

Разом з тим, за його словами, довести причетність до такого роду агітації тих чи інших штабів і накласти на них санкції дуже складно.

«Ми починаємо отримувати сигнали, поки не факти, а сигнали про можливу організацію безпосереднього грошового підкупу виборців напередодні, можливо, перший тур, або другий. Гроші ще ніхто не роздає, але ведеться певна підготовча робота», — сказав Черненко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-12-2009 18:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

  • kvasha2009

    Я вважаю, що нічого страшного тут немає. Кожна нормальна людина візьме те, що їй дають, а проголосує за того кандидата, якого вже давно для себе позначила. Вплинути можна лише на результати голосування бидла. А воно стовідсотково обирає такеж сміття, яким є само.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100