28.03.2024 23:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Донецьку вже створені передумови для фальсифікацій на виборах

vibori3Віктор Левицький, довірена особа кандидата на пост Президента України Віктора Ющенка в 42 виборчому окрузі, що у Донецьку, заявляє про наявність передумов для фальсифікацій на виборах 17 січня 2010 року. Так, він розповів, що членам окружної комісії не надаються проекти рішень, за які вони повинні голосувати. Це порушення п.6 ст. 28 Закону про вибори Президента.

«Члени комісії змушені сприймати інформацію на слух і голосувати за „кота в мішку“. Жоден проект рішень не був розданий. Він вигадується по ходу, навіть іноді не зачитується, члени комісії піднімають руки, а що заноситься до протоколу — взагалі невідомо, тому що жодного протоколу окружної комісії ніхто не бачив», — пояснює Віктор Левицький.

«Коли рішення ухвалюються за принципом: „хто голосніше кричить, той і правий“, — це небезпечно, а сьогодні комісії працюють саме так. Центральний округ міста Донецька, і відповідно, області, є показовим у цьому плані — ніхто не думає про дотримання норм Закону», — вважає довірена особа Президента.

Віктор Левицький озвучив ще кілька технологій, які також можуть вплинути на результати виборів у Донецькій області: будинки й вулиці, яких не існує; дома, які потрапляють до списків відразу декількох дільниць — і це далеко не повний перелік порушень виборчого законодавства, по яких, до речі, уже були порушені .

Левицький переконаний, що в нинішніх списках виборців «двійників» буде більше, ніж можна собі уявити. «В 2007 році я по 39 округу приніс скаргу про 12 тисяч двійників. Вони повторяться, тому що я бачу, як сьогодні організована робота ОВК, і куди вони хилять». Він повідомив, що 8 грудня подав скаргу до ОВК щодо «будинків-двійників», у зв'язку з тим, що одні й ті самі будинки зафіксовані на різних дільницях. «І це не один, не два, це десятки будинків. Відповідно, виборці цих будинків є у списках виборців на декількох дільницях», — наголосив він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-12-2009 8:40 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100