24.04.2024 21:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Портнов переміг Шинальського

Portnov4Заступник генпрокурора Олександр Шинальський подав у відставку.Про це йдеться у його заяві, розміщеній на сайті Української асоціації прокурорів.

«Я подав генпрокурору рапорт з проханням про відставку», — заявив заступник генпрокурору.

За словами Шинальського, він зробив це з одною метою — «не допустити того, щоб розгорнута групою вандалів брудна кампанія, спрямована проти мене особисто не завдала істотної шкоди авторитету органів прокуратури і прокурорам».

У заяві нагадується, що 17 грудня 2009 року в генпрокуратурі має відбутися всеукраїнська конференція працівників прокуратури, яка обере двох членів Вищої ради юстиції на наступний шестирічний термін.

Президента Української асоціації прокурорів Шинальського мали висунути у якості кандидата на обрання до ВРЮ.

«Один з дійсних членів ВРЮ від прокуратури — заступник генпрокурора Ренат Кузьмін також має намір повторно претендувати на обрання до складу ради, а тому намір балотування з боку президента УАП сприйняв як намагання відібрати в нього те, що лише йому належить по праву», — йдеться у заяві.

«З того часу з метою штучного створення компрометуючих даних на мене, як майбутнього конкурента...була розгорнута брудна інформаційна кампанія проти професійного громадського об'єднання прокурорів», — заявив Шинальський.

«До цієї кампанії „зовсім несподівано“ невідкладно долучилася добре згуртована і загартована скандалами, пов'язаними із захопленнями та недружнім поглинанням підприємств...група людей, прізвища яких відомі», — зазначив він.

Шинальський наголосив, що «фінансово-господарська діяльність ГО та ВГО „Українська асоціація прокурорів“ ведеться без порушень вимог чинного законодавства».

«Голослівні твердження про використання фінансово-господарської діяльності згаданих громадських об'єднань з метою реалізації будь-яких корупційних схем або протиправного особистого збагачення ніякого об'єктивного підтвердження не мають», — заявив він.

«Нині Українська асоціація прокурорів надала генпрокуратурі усю необхідну інформацію для проведення перевірки додержання законності нашим громадським об'єднанням», — йдеться у заяві.

«Особливо зухвалим є використання в цих процесах викраденої конфіденційної інформації про моє приватне життя та статки. Але, враховуючи істотний резонанс, я у подальшому добровільно надав суспільству ґрунтовну інформацію з цього приводу», — зазначив Шинальський.

Як відомо, скандал навколо Шинальського розпочався зі замовної статті Портнова та інших рейдерів БЮТівців в «Українській правді», у якій вони звинуватили очолювану ним Асоціацію прокурорів України у вимаганні коштів, а також повідомили про наявність у заступника генпрокурора нерухомості у Баден-Бадені.

Сам Шинальській спростовував здирництво і оприлюднив декларацію, у якій значиться квартира у Баден-Бадені. Водночас пізніше Портнов оприлюднив документ, згідно з яким дружина Шинальського є співвласником фірми «Гамбетта», на яку оформлена нерухомість у Ніці.

 

Читайте також:

Бютівські піар аси знову «обісралися»? Інтерв’ю Олександра Шинальського

Ренат Кузьмін та приватівські депутати з БЮТу поливають брудом Олександра Шинальського через боротьбу за Вищу раду юстиції?!

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-12-2009 20:51 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100