25.04.2024 09:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Форум українських націоналістів підтримав Ющенка. Подробиці

forum-nacionalistiv1Віктор Ющенко взяв участь у Форумі українських націоналістів, що 19 грудня 2009 року у Києві. Учасниками Форуму стали активісти Організації Українських Націоналістів (бандерівців), Організації Українських Націоналістів, Конгресу Українських Націоналістів, Всеукраїнського Братство ОУН-УПА, Української Національної Асамблеї, Всеукраїнського товариства політв'язнів і репресованих, Спілки офіцерів України, Громадсько-політичного об'єднання «Українська справа», Всеукраїнської ліги українських жінок, Всеукраїнського жіночого товариства імені Олени Теліги, Об'єднання студіюючої молоді «Зарево» та Фундації ім. О. Ольжича.

«Коли ми сьогодні говоримо про вибори 2010 року, тут про персони не варто говорити. Тут змагаються дві ідеї», – сказав він під час виступу на Форумі.

Одна, як пояснив Віктор Ющенко, говорить українській долі «так», а інша -приводить Україну до колоніального стану в культурному сенсі та втрати державної незалежності.

Він висловив переконання, що саме національне становлення має бути пріоритетом перед економічними та соціальними завданнями. «Нація, яка роздерта, буде мати маленьке завдання, буде мати маленькі успіхи», – сказав Президент.

Він додав, що ключовими для нього є також політика демократичних реформ та європейської та євроатлантичної інтеграції.

«У нас ніколи не вдасться національна розбудова, якщо ключовим, фундаментальним пріоритетом не стане процес національного відродження. Ми не виграємо змагання за свою націю, якщо ми не будемо творити щоденно демократичні перетворення. Демократія – це єдиний спосіб існування української суверенної держави, незалежної», – сказав Віктор Ющенко.

Всі учасники підписали спільну заяву на підтримку Віктора Ющенка та з закликом до інших кандидатів з націоналістичної сторони відкликати свої кандидатури та об'єднатися довкола єдиного кандидата.

Після форуму відбулася прес-конференція за участю представників вищезгаданих організацій.

«Українські націоналісти об'єднані навколо великої ідеї. ОУН і ОУН (б) підписали спільну заяву у справі виборів. Минулого тижня з рамени ОУН (б) відбувся круглий стіл для узгіднення спільної праці. Українські націоналісти показують своїми заходами, що є спільна мова, є бачення великої картини», – заявив Голова Проводу ОУН (б) Стефан Романів.

В.о. Голови Проводу ОУН Микола Яковина сказав, що підтримка Ющенка націоналістами базується на тому, що він має високі цінності та вартості. А це для України доконечно потрібно, якщо нація і держава буде розвиватися.

Голова КУН Олексій Івченко підкреслив, що тоді, коли треба було стати твердо і рішуче на захист українських вартостей, Ющенко це зробив. Для прикладу: відзначення Голодомору, відзначення звитяги під Конотопом, присвоєння Романові Шухевичу звання Героя України та багато іншого!

«Інші технічні кандидати в Президенти, відкликайте свої кандидатури і ставайте в лаву. УПА це зробило в часі війни, УГВР була важливим рішенням у питанні єдности, тепер Ваша черга!», – заявив Михайло Зеленчук, Голова Всеукраїнського братства ветеранів ОУН-УПА.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-12-2009 8:39 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100