19.04.2024 11:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тимошенко звільнила редактора «Кримської світлиці» Віктора Качулу. За патріотизм?

krimska svitlica1Міністерство культури України розпорядилося звільнити головного редактора «Кримської світлиці» Віктора Качулу. Це сталося у переддень 17-ї річниці заснування цієї єдиної в Криму повноцінної українськомовної газети, яка має державний статус.

У наказі, підписаному директором Державного журнально-газетного видавництва Віталієм Сатаренком і завізованому міністром культури і туризму України Василем Вовкуном, причиною звільнення Віктора Качули названо «систематичні порушення вимог наказів та розпоряджень Міністерства культури і туризму України і Державного журнально-газетного видавництва без поважних причин і неналежне виконання службових обов’язків».

Сам редактор, заслужений журналіст України Віктор Качула каже, що чиновники з уряду натякали: на шпальтах видання «занадто багато Президента та патріотичної тематики».

У коментарях журналістам пан Качула назвав розпорядження Мінкульту «злочинним, диверсійним та терористичним наказом по відношенню до газети». 

За його словами, він також не погодився з вимогою керівництва державного видавництва про радикальне скорочення трудового колективу редакції.

Віктор Качула повідомив, що через проблеми з фінансуванням із державного бюджету газета заборгувала за друк 65 тисяч гривень і за оренду приміщення 25 тисяч гривень.

Нагадаємо, що протягом року громадськість Криму неодноразово протестувала проти неналежного фінансування Міністерством культури і туризму України єдиної на півострові українськомовної газети.

Громадська наглядова рада «Кримської світлиці» закликала Президента і Прем’єр-міністра України втрутитися в конфліктну ситуацію, а міністра культури і туризму – скасувати згаданий наказ і провести службове розслідування щодо намірів керівництва Державного журнально-газетного видавництва довести до банкрутства єдине в Криму українськомовне видання.

Громадсько-політична і літературна газета «Кримська світлиця» виходить у Сімферополі з 30 грудня 1992 року. Останні два роки співзасновником видання стало Міністерство культури і туризму України. Газета виходить щотижня на 24 сторінках накладом близько 3 тисяч примірників. Колектив газети також видає дитячий щомісячник «Джерельце».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-12-2009 18:53 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100