25.04.2024 10:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Генпрокуратура зайнялася онопенківсько-бютівським путчем у Вищому адмінсуді

GPU1Олександр Пасенюк є легітимним головою Вищого адмінсуду, заявляє Генеральна прокуратура.

У повідомленні прес-служби ГПУ зазначається, що КC встановив, що на даний час в Україні немає законодавчо встановленого органу (особи), який може призначати та звільняти з адміністративних посад голову та заступника голови суду, у тому числі — Вищого адміністративного.

«Таким чином, Пасенюк з посади голови Вищого адміністративного суду України не звільнений та продовжує обіймати дану посаду на законних підставах», — заявляє Генпрокуратура, нагадуючи, що Пасенюка призначав головою ВАСУ президент.

Водночас, ГПУ повідомляє, що 16 січня заступник голови Печерської райдержадміністрації Києва Олександр Мірошник поінформував її про «задоволення протесту та скасування запису щодо реєстрації керівником Вищого адміністративного суду України Миколи Сіроша».

«Таким чином у Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб-підприємців головою Вищого адміністративного суду України значиться Пасенюк», — повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Крім того, на виконання припису ГПУ заступник міністра внутрішніх справ Олександр Савченко 15 січня повідомив про анулювання дозволу від 12 січня на виготовлення дублікату гербової печатки Вищого адмінсуду, який отримав Сірош.

Генпрокуратура пояснює, що Сірош як виконувач обов'язків голови ВАСУ 12 січня заявив в МВС про втрату гербової печатки і попросив дозволу на виготовлення гербової печатки для здійснення організаційного керівництва діяльністю Вищого адмінсуду.

«Незважаючи на те, що на час подання вказаних заяв Сірош не обіймав посади виконувача обов'язків голови Вищого адміністративного суду України, а гербова печатка цього суду не втрачалася, у порушення вимог закону „Про міліцію“ та інших нормативно-правових актів Департаментом громадської безпеки МВС 12 січня видано дозвіл про право на виготовлення гербової печатки», — зазначає ГПУ.

Крім того, 14 січня державний реєстратор Печерської РДА Києва на підставі заяви за підписом в. о. голови ВАСУ Сіроша «незаконно вніс» зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, відповідно до яких Сіроша зазначено в якості керівника Вищого адмінсуду, «з одночасним вилученням із вказаного реєстру прізвища Пасенюка як керівника цього суду», зазначає ГПУ.

Генпрокуратура «на ці порушення відреагувала» — і дані рішення анульовані.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-01-2010 22:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100