19.04.2024 20:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Янукович ветував закон тендерної мафії

yanuk-prez2Президент Віктор Янукович ветував закон про державні закупівлі.

Про це заявила заступник глави адміністрації президента Ганна Герман в ефірі 5 каналу.

«Я відкрию вам державну таємницю і скажу про те, що президент Янукович не підписав цей закон, і або вже повернув, або найближчим часом поверне його до Верховної Ради», — наголосила вона.

Як відомо, раніше Світовий банк порадив президенту не підписувати цей корумпований закон.

Цей закон застосовується до всіх замовників та закупівель товарів, робіт і послуг, які повністю або частково здійснюються за рахунок державних коштів, за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 100 тисяч гривень, а робіт — 300 тисяч гривень.

Державне регулювання та контроль у сфері закупівель здійснюють Уповноважений орган (Міністерство економіки, де передбачається створити окремий структурний підрозділ) та інші органи відповідно до їх компетенції.

Законом передбачено, що з метою розгляду скарг при Мінекономіки створюється і діє орган оскарження, на кшталт тендерної палати, який формується на засадах паритетної участі представників державних органів та «незалежних» фахівців з питань державних закупівель у складі 14 осіб, з яких не менше третини повинні бути з вищою юридичною освітою.

Строк повноважень членів органу оскарження складає 3 роки.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-03-2010 0:31 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100