28.03.2024 14:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Влада хоче закривати опозиційні сайти протягом доби

internet_4Народний депутат Леся Оробець (фракція НУНС) направила голові Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі звернення, в якому вимагає надати інформацію щодо суспільнонебезпечного законопроекту.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про зміни до закону про захист суспільної моралі», який має на меті введення цензури в Інтернеті.

Автором документа виступила Національна комісія із захисту суспільної моралі. Як відзначає Дело, найбільш резонансною виявилася норма проекту закону, що вимагає від провайдерів впродовж однієї доби обмежувати доступ до інтернет-ресурсів, які визначатимуться комісією. Крім того, документ зобов’язав провайдерів терміново надавати правоохоронним органам інформацію про особу користувача, який поширює інформацію, що «завдає шкоди суспільної моралі».

Документ ще не пройшов перше читання, а проти його прийняття виступають інтернет-провайдери і правозахисники, вважаючи, що в разі його прийняття в український Інтернет прийде цензура.

zvern Orobec1

На думку редактора опозиційного Інтернет — видання Sprotiv.org Вадима Гладчука, «законопроект Моральної інквізиції загрожує передусім соціальним мережам на кшталт ВКонтакте, livejournal.com та файлообмінним сервісам. Нещодавні скандальні події із закриттям сайтів infostore і io.ua — яскраве тому підтвердження. Сьогодні, через вже існуюче свавілля влади, цей сегмент в Україні практично більше не розвивається, і, швидше за все, розвиватися не буде» — вважає Вадим Гладчук. Більш того, Гладчук переконаний, що такого роду ресурси, а також опозиційні новостійні ресурси, які існують в нашій країні, змушені будуть переїхати в інші держави, оскільки ризик їх знищення новообраним Президентом Віктором Януковичем та його командою, схильної до тоталітарних методів, дуже великий.

Нагадаємо, що на початку березня 2010 року у комітетах Верховної Ради намагалися заблокувати доступ до сервісу мікроблогів Twitter. Про це повідомила депутат від НУНС Леся Оробець у своєму блозі. «В комітетах ВРУ заблокували Twitter. Довелося боротися за свободу свого кіберпростору», — написала вона. Пізніше на блозі Оробець зявилося повідомлення: «Відвоювала – розблокували. Ще хотіли Фейсбук заблокувати, але нас голими руками не візьмеш».

 

Федорчук Сергій

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-03-2010 15:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100