26.04.2024 00:08 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ющенко краще топив би соломою, ніж був російським холопом

RashaУкраїна з 20 квітня перейшла в категорію стратегічного «російського холопа».

Так прокоментував результати харківських домовленостей Януковича та Медведєва президент 2005—2010 рр. Віктор Ющенко в інтерв'ю 5 каналу.

Він називає зниження ціни на газ за рахунок продовження базування ЧФ РФ на території України капітуляцією, зазначає прес-служба «Нашої України».

«Взамін дешевого газу, який економічно дискредитує країну, який відкидає нас від конкурентних можливостей, який залишає неконкурентну економіку в тому забутті, в якому вона є, — на другу шальку терезів ставлять найсвятіше для кожної нації — суверенітет та незалежність. Мені такий обмін не зрозумілий», — заявив Ющенко.

На його думку, питання безпеки ніколи не може дорівнювати питанню економічної доцільності — це дві різні категорії.

«Соломою треба палити, але бути незалежними. Розуміти, що це святість», — наголосив лідер «Нашої України». — Тому, коли з великим апломбом сповіщають про досягнення  щодо низької газової ціни в обмін на військову окупацію, я не можу вітати таких домовленостей ні як громадянин, ні як політик".

Ющенко наголосив, що такі домовленості, в першу чергу, порушують Основний закон, адже стаття 17 Конституції України має імперативну норму, яка не обговорюється ні президентом, ні депутатами: «На території України не допускається розташування іноземних військових баз».

Щодо ймовірності двохсторонньої ратифікації в Думі та Верховній Раді України україно-російського договору, Ющенко заявив, що лише завдяки об'єднаним зусиллям інтелігенції, політиків, громадськості, журналістів цього можна не допустити.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-04-2010 16:26 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100