29.03.2024 00:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Буржуйське життя комуніста Симоненка. Фото маєтку червоного олігарха

sim-karikatura1«Только коммунисты могут бороться с коррупцией. Ведь те, кто рвется к крупному капиталу, никогда эту борьбу вести не будут»

Попри те, що Петро Миколайович публічно виголошує себе єдиним борцем з олігархами, його маєток нічим майже не відрізняється від помешкань українських багатіїв.

Знаходиться він фактично під самим Києвом (5 км від КП), не доїжджаючи до Гомеля в селі Горенка. Навпроти маєтку сосновий ліс, саме обійстя стоїть на схилі. Згідно даних в сільраді, займає 1 га 37 соток землі. За нинішніми цінами коштує це добро майже півтора мільйони доларів. Оформлена ділянка на сина Симоненка Андрія, який щоправда за свідченнями сусідів тут не живе. Натомість мешканці Горенки постійно зустрічають тут Петра Симоненка та його молоду дружину.

Маєток Симоненка оточує суцільний червоний паркан. Поряд такий самий паркан оточує ще одну приблизно таку саму за розміром земельну ділянку.

 Simonenko budinok1

Місцеві жителі стверджують, що це також земля Симоненка, яку комуніст прикупив пізніше, щоб розширити своє подвір’я. Цьому є одне невелике підтвердження: як помітив автор, працівники, що працювали в маєтку Симоненка, залишають свої речі у вагончиках, що знаходяться на сусідній ділянці.

Отже майже три гектари. А три га під Києвом це шалене багатство! Доступне далеко не багатьом буржуям!

Будинок, де проживає родина Симоненка, під стать маєтку. Великий, білий, з просторими терасами, прикрашеними білими балясинами, внизу обкладений природнім каменем.

Будинок вписаний у схил, тому важко визначити його поверховість – від двох до чотирьох поверхів. Будинок приблизно на півтисячі кв. метрів, його нинішня ринкова ціна не менше півмільйона доларів.

 Simonenko budinok2

Хатинка Симоненка вже повністю завершена, зате з двором ще багато клопоту. Зокрема, будівельники облаштовують два невеликих озера навпроти будинку. Для цього формують береги водойми, підсипають, де камінням, де чорноземом, висаджують декоративні рослини. Так само по усьому великому двору нині триває висадка парку, прокладаються доріжки, встановлюються скульптурні композиції. Наприклад, сходи до великої альтанки на березі озера прикрашені двома левами. Зберіг Симоненко і гайки старих дерев — вільхи, сосни, берізки, що раніше росли на дикому схилі.

Взагалі роботи щодо приведення до ладу подвір’я ще дуже багато, то тут, то там висяться купи будівельного майна.

Є в маєтку Симоненка новенька українська народна хата під солом’яною стріхою, стіни її помальовані червоними квіточками.

Також, що цікаво, Симоненко купив землю, так би мовити, бойової слави, на якій є воєнний дот, що витримав не одну атаку під час боїв з фашистами. Петро Миколайович не став його обгороджувати парканом, а вирішив залишити пам’ятку війни громадським місцем, впорядкував її.

Simonenko budinok3

Що найцікавіше в маєтку Симоненка, це те, що на вулицю виходить тильна сторона його будинку, а фасад дивиться у подвір’я багатія, одного з власників відомого курячого бренду «Наша ряба» — Юрія Косюка.

Треба сказати, маєток «Нашої ряби» шикарніший і жирніший, ніж у Симоненка — тут навіть є вертольотна площадка.

Найцікавішим в цьому сусідстві є те, що «Наша ряба» з тих пір, як Косюк і Симоненко стали сусідами, отримує політичну підтримку комуністів.

Зокрема в 2006 році КПУ мала в уряді Януковича квоту на аграрне міністерство, однак жоден комуніст так і не посів в крісло міністра. Воно чомусь дісталося «Нашій рябі». Головним аграрієм країни став друг Юрія Косюка, співвласник «Нашої ряби» Юрій Мельник.

Отже комуністи вчинили по-добросусідськи – віддали чи то продали міністерство олігархам — сусідам свого лідера.

До речі, як стверджують селяни, якраз в 2006—2007 роках особливо активно закипіли роботи з будівництва і облаштування маєтку Симоненка.

Очевидно, сусідські зв’язки Петра Симоненка та «Нашої ряби» надзвичайно міцні та дружні посьогодні. Бо нині Петро Симоненко лобіює призначення колишнього міністра охорони здоров’я Юрія Гайдаєва на пост глави Державного комітету ветеринарної медицини. У автора є інформація, що ця посада комуністам потрібна, щоб забезпечити лояльне ставлення ветеринарії до продукції сусідів Симоненка, тобто курятини «Нашої ряби».

Simonenko budinok4

Офіційних коштів для такого «нескромного» життя у Симоненка явно не достатньо. В своїй декларації за 2008 рік він зазначив лише 234 тисяч грн доходу і жодних інших коштів в банку, жодної зайвої нерухомості, яку можна було продати, щоб віднайти гроші для облаштування буржуйського гнізда.

До речі, Симоненко і раніше демонстрував захоплення дорогими речами, які не відповідають не лише його декларації, а також етиці справжніх комуністів, які зневажають предмети розкоші. Наприклад, він надає перевагу віп-костюмам від «Бріоні», носить дорогі золоті годинники відомих марок і їздить на західних елітних авто.

Але це, звичайно, все дрібниці порівняно з тим, скільки коштує його новий маєток.

До речі, за всю історію комуністичної партії України, жоден її лідер не жив в таких буржуйських умовах.

P. S. Також в розмовах з мешканцями та працівниками Горенки автору довелося чути, що будинок по сусідству також належить родині Петра Симоненка, начебто в ньому мешкає його син Андрій. Але жодних підтверджень цьому не знайшлося.

Simonenko budinok5

На фото будинок Андрія Симоненка?

 

Татьяна Чорновил

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-05-2010 8:59 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • Иван

    Похоже Симон всё-таки продался своим классовым врагам.Гнать взашей!Грача давно пора выбрать!

  • Elaine

    Охренеть! Больше слов нет. Потому и КПУ не в почете, оппортунисты.

    Забыл наказ Сталина: Скромнее надо быть, товарищи!

    КОММУНИСТУ НЕ ПОЛОЖЕНО ЖИТЬ В РОСКОШИ, иначе он не коммунист.

    За что мой отец воевал под Киевом и освовбождал его, может из этого ДЗОТа стрелял, чтоб ворье и бандиты ограбили его детей и внуков?

    КАК ОНИ НЕ БОЯТСЯ НАРОДА???

  • BossaNova

    Вот тебе и слуга народа, братство и равенство. СУКА КРАСНАЯ.

  • 887

    Брехлива комуняцька сволота. На його рило достатньо подивитися і зрозуміло, що бреше.

  • Норика

    Кожному хочеться красиво жити,але людям,що стоять при владі,необхідно враховувати загальний рівень життя.У нас він-невисокий.

    Видно,владних українців теж зіпсувало квартирне питання.Ну,хай живуть так,якщо совість дозволяє.Її немає ні у одного представника нашої «еліти»,та й не еліта вони,а рвачі.Совісній людині у нас до влади не дібратися:пороги високуваті.

  • Pingback: Буржуйське життя комуніста Симоненка | Не дамо русифікувати нашу Україну!

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100