19.04.2024 19:57 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Сквер коло метро «Дарниця» продовжують знищувати

park Darnitsya1

На фото парк біля метро Дарниця у січні 2010 року

Вчора, 8 червня 2010 року в другій половині дня на територію скверу біля метро «Дарниця» приїхала техніка, а також КАМАЗ (номерний знак 15-84 ВХ). Робітники, що відмовлялись представитись, почали вантажити залишені вирвані деревця на вантажівку.

До місця одразу вийшли місцеві мешканці, намагаючись з'ясувати, що відбувається. Люди викликали міліцію, проте замість працівників МВС приїхали чомусь солдати, які не мали повноважень будь-що робити. Міліція відмовлялась виїхати на місце, натомість людей запрошували приїхати у відділок і написати заяву у відділку.

На місці також знаходилась представник забудовника, яка показувала документи, відповідно до яких начебто вирубка була законною. Зокрема вона аргументувала такі дії тим, що прокуратура відмовила громадянам у порушенні справи щодо вирубки дерев, не знайшовши у таких діях ознак злочину!

Сьогодні зранку, за повідомленнями місцевих мешканців, невідомі продовжують роботи на місці скверу, а саме — викорчовують пеньки, що залишились після вирубки. Предтавники ТОВ «Проектна компанія«Ярус» заявили місцевим мешканцям, що вирубка зелених насаджень у сквері в Дніпровського району Києва погоджена з начальником Державного управління охорони навколишнього природного середовища в м. Києві Олександром Прогнімаком.

Нагадаємо, що у новорічну ніч у парку біля Дитячого світу (вул. Малишка, 4а) було вирублено близько півтора гектари зелених насаджень. На знак протесту проти таких незаконних дій невідомих осіб місцеві мешканці спільно з представниками деяких організацій висадили нові дерева.

Прокуратурою Києва було порушено кримінальну справу за фактом вирубки дерев, — повідомляла прес-служба відомства у січні 2010 року.

Справу порушено стосовно службових осіб ТОВ «Проектна компанія«Ярус» (ч.1 ст. 365 КК України), з вини яких знищено 150 дерев різних порід (в т.ч. і таких, середній вік яких становить 70, а деяких і понад 100 років), на земельній ділянці площею майже один гектар в межах ул.Малишка і Броварського проспекту в Дніпровському районі Києва, чим завдано істотної шкоди державі в розмірі 74 тис. грн.

Розслідування кримінальної справи було доручено прокуратурі Дніпровського району Києва.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-06-2010 11:11 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100