24.04.2024 04:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Прокурор Києва Юрій Ударцов залякує журналістів допитами та забороняє розголошувати результати СМЕ у справі студента Індило

Udarcov Yurii1Правоохоронці так і не оприлюднили результатів експертизи смерті студента Ігоря Індило, який помер 18 травня 2010 року в Шевченківському РУВС Києва. І це незважаючи на те, що підсумки вже готові і їх клялися оприлюднити ще 9 червня!

Розслідування, всупереч запевненням про максимальну відкритості цієї роботи, заховане від преси та громадськості. Це, звичайно ж, породжує чутки. Кажуть, що матеріали справи фальсифікуються, підганяються під початкову версію про те, що Індило сам винен — був як чіп п'яний, падав з лави і убився. Інакше навіщо тягнути? Посилаються на відеозйомку, нібито зроблену у момент знаходження Ігоря в кімнаті затриманих, але що вона фіксувала, ... не розголошують. Подейкують про ексгумацію, щоб з'ясувати, били Індило або він так безглуздо впав (причому двічі), що це спричинило летальний результат.

Але, ясна річ, чим пізніше буде ексгумація, тим більше унеможливлюється встановлення правди ... Начальник столичної міліції Олексій Крикун заявляв, що до 8 червня будуть готові результати судмедекспертизи. Але їх, як повідомили нам в бюро СМЕ, зажадала прокуратура Києва, заборонивши експертам що-небудь говорити. 9 червня повинна була відбутися прес-конференція робочої групи у складі правозахисників і журналістів з вивчення обставин смерті Індило. Голова групи Едуард Багіров сказав, що прокуратура визнала таку зустріч з пресою передчасною. «Сьогодні» зв'язалася з прокурором Києва Юрієм Ударцовим, щоб з'ясувати, чи правда це. Але почула наступне:

— У нас є два місяці для проведення слідства, і до закінчення цього терміну від будь-яких коментарів ми утримаємося. Це таємниця слідства, і ми не зобов'язані її розкривати на догоду тим, хто розпалює навколо справи нездоровий ажіотаж. А продовжите свої журналістські розслідування — вас викличуть на допит і з'ясують, звідки взяли інформацію ... Пан Ударцов даремно лякає допитами журналістів. Можливо, дійсно є що приховувати? Мати Ігоря сказала, що їй телефонував слідчий, повідомивши лише, що «син загинув від травми голови». Але що саме спричинило травму, коли вона наступила, сам хлопець впав чи йому допомогли — слідчий мовчить.

 

Передрук українською статті журналіста Олександра Ільченко у газеті «Сегодня»

 

Читайте также журналисткое расследование Вадима Гладчука:

"В Шевченковском райотделе столицы менты зверски убили студента Игоря Индило. Подробности. Видео

«Карпачева: убийство студента Игоря Индила — не первый случай в Шевченковском райотделе милиции». 

О подробностях убийства 26 мартя 2008 года в Шевченковском райотделе милиции основателя компании «Фокстрот», свидетеля дела об отравлении кандидата в президенты Виктора Ющенко Владимира Шульги читайте в статье Вадима Гладчука «Владимир Шульга. Фокстрот со смертью».

Как менты убивали студента Игоря Индило: реконструкция преступления

Министр МВД Могилев крышует ментов-убийц студента Игоря Индило

Як зупинити вбивства громадян у відділках міліції?

Прокуратура незаконно затикає рота журналістам, що пишуть про вбивство ментами Ігоря Індила

Молодые украинцы протестуют против произвола милиции. Фото

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-06-2010 15:22 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • росич

    Ударцов конченная ДАУНецкая тварь

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100