28.03.2024 19:54 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Через критику Януковича керівника українського офісу Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе не пускали в Україну

Lange2

На фото керівник київського представництва німецького Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе

Керівника київського представництва німецького Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе не пускали на територію України.

Як стало відомо, Ланґе прилетів в аеропорт Бориспіль в суботу, 26 червня 2010 року, о 14.10 рейсом з Парижа. Однак йому було заборонено в'їзд на територію України без пояснення причин протягом понад 10 годин. Ланґе повідомив журналістів, що станом на 20:20 ніхто не міг йому пояснити причину, чому його не пускають в Україну.  "Мені взагалі нічого не сказали", — зазначив Ланґе.

«Посольство та німецькі інституції намагаються вирішити цю проблему», — повідомляв ввечері журналістам «Української правди» Ніко Ланґе.

За словами Ланґе, його відпустили лише о першій годині ночі і назвали це «непорозумінням».

Фонд Конрада Аденауера є міжнародним демократичним фондом, який створений Християнсько-демократичним союзом — правлячою політичною партією Німеччини на чолі з Канцлером Ангелою Меркель.

Ланґе вже понад три роки працює в Києві.

Наприкінці травня Ніко Ланґе склав критичну доповідь щодо перших 100 днів Януковича.

На початку червня 2010 року в своєму інтерв'ю Ланґе критично оцінив дії команди нового президента Віктора Януковича та зміни в Україні, які відбулися після його приходу.

Україна стала ще більш віддаленою від демократичних стандартів і стандартів правової держави у внутрішній політиці.

Про це заявив керівник київського представництва німецького Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе в ефірі «Німецької хвилі», оцінюючи перші сто днів перебування на президентській посаді Віктора Януковича.

На думку експерта впродовж наступних тижнів українське керівництво спробує виступити з більш позитивними сигналами в напрямку Євросоюзу: «Оскільки йому не байдуже, який імідж воно має в ЄС».

«Найважливіший момент — це те, що всупереч чинній конституції утворили коаліцію, до якої можуть входити окремі депутати з інших фракцій», — зазначив він.

Ланґе підкреслив, що в країні не відбулося зміни кадрів: «Чимало людей, які впродовж п'яти останніх років говорили дещо інакше, ніж раніше, тепер повертаються до старої поведінки, до якої вони звикли».

На його думку, зараз постає питання внутрішньополітичних реформ: «Без таких реформ, без покращення рамкових умов для економіки, без змін у дірявих соціальних системах Україна не зрушить з місця».

«Ми вже багато чули про реформи, але поки що не бачили ані конкретного плану реформ, ані кроків у цьому напрямку. Цей великий, гетерогенний уряд не може бути тут особливо корисним. Досвід свідчить, що для успішного просування реформ потрібна відносно мала команда, яка б дотримувалася чіткого курсу», — сказав Ланґе.

«Я налаштований не дуже оптимістично щодо рішучого початку втілення в життя необхідних реформ», — додав він. 

Крім того німецький експерт зазначив, що «в очах нинішньої адміністрації парламент існує лише для того, аби сліпо схвалювати її політику».

«Якщо в парламенті не ведуться дебати навколо таких важливих питань як держбюджет або угода про флот і не робиться урядових заяв, тоді це свідчить про втрату парламентом свого значення», — вважає Ланґе.

«Стабільність виникає тоді, коли до обговорення політичних питань залучають різні суспільні групи й ухвалюють рішення, які підтримуються багатьма людьми або з якими потім погоджуються», — зазначив він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-06-2010 14:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100