25.04.2024 02:54 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Лавринович прогнозує скасування шахрайської політреформи Медведчука

naperstkiПитання проведення всеукраїнського референдуму щодо скасування політреформи 31 жовтня залишається відкритим.

Про це заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» міністр юстиції Олександр Лавринович.

Зокрема на питання про те, чи вірить він у можливість проведення референдуму одночасно з місцевими виборами, міністр заявив: «Це не питання віри. Я вважаю, що Основний Закон необхідно повернути до нормального стану якомога швидше».

Водночас Лавринович підкреслив, що остаточного рішення щодо референдуму стосовно долі політреформи поки немає.

«Це питання — відкрите. Я не в змозі відповісти ствердно чи заперечно. Тому що такий референдум може бути ініційований тільки через народну ініціативу. Виключно. Аналогічних повноважень не мають ані президент, ані Верховна Рада», — зазначив він.

Крім того, Лаврінович повідомив, що пропозиції щодо зміни правил проведення місцевих референдумів вже внесено на розгляд Кабміну.

На його думку, проведення всеукраїнських і місцевих референдумів слід регулювати окремими законодавчими актами.

Зокрема, на питання про те, чому не модернізовано застарілі правила проведення місцевих референдумів, міністр заперечив: «Модернізовано. Внесено на розгляд Кабміну. Відбуваються необхідні погодження. Сподіваюся, незабаром законопроект буде внесений до парламенту».

На думку Лавриновича, всеукраїнські та місцеві референдуми є достатньо відмінними заходами, тому доречним є створення окремих норм для їх регулювання.

«Предмети розгляду й процедура проведення всеукраїнських та місцевих референдумів розрізняються. Тому, напевно, доцільно мати окремі акти, які б регулювали проведення цих, достатньо різних заходів», - зазначив він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-07-2010 11:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100