23.04.2024 20:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Рух «Стоп цензурі!» захищає звільненого з газети «Сегодня» журналіста-українофоба Олександра Чаленка

Chalenko Oleksandr1

На фото епатажний журналіст Чаленко

Рух «Стоп цензурі!» вважає неприпустимим звільнення з роботи за оприлюднення суспільно-важливої інформації, як це сталося з журналістом газети «Сегодня» Олександром Чаленком.

Згідно з поясненнями самого журналіста, основною причиною звільнення є те, що в ефірі телеканалу «Інтер» він публічно сказав, що власником газети «Сегодня» є Рінат Ахметов, і це, на думку редактора, може вплинути на довіру до видання. Редакція жодним чином не спростувала це повідомлення, проте вдалася до репресивних дій щодо свого оглядача.

Попри відверто недружнє ставлення Олександра Чаленка до руху «Стоп цензурі!», вважаємо, що в даному разі йдеться про порушення базового принципу демократії — прозорості інформації щодо медіавласності.

Також наголошуємо на неприпустимості звільнення журналіста за оприлюднення фактів, які несуть суспільну вагу, що рівнозначно встановленню цензури.

Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об’єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.

Це ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.

Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.

 

Читайте також:

Украинофоб и эпатажный провокатор Чаленко исключен из пула Януковича

Чому Бандеру пришили до спідниці?

У «чорному списку» небажаних для Тимошенко журналістів Сергій Лещенко, Роман Скрипін та Олександр Чаленко

Сергій Лещенко: Тимошенко повертає чорні списки журналістів

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-07-2010 18:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100