28.03.2024 19:59 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Бачун судиться з холуями Портнова з Вищої ради юстиції

bachun2

На фото суддя Олег Бачун

Суд зобов'язав Вищу раду юстиції надати інформацію про витрати колишнього глави Окружного адмінсуду Олега Бачуна.

Як пише газета «Комерсант-Україна», Вищий адмінсуд у вівторок приступив до розгляду по суті позову Бачуна до ВРЮ, який оскаржив своє звільнення.

«Я можу навести десятки причин, чому я вважаю, що звільнений незаконно», — заявив у суді Бачун.

Підстав для його звільнення у ВРЮ було дві: ухвалення суддею рішень по чотирьох справах, зокрема за позовом «Правекс-банку» до Нацбанку і інформація про здійснення ним перельотів, вартість яких, на думку членів ВРЮ, в десятки разів перевищувала доходи судді.

У свою чергу, представник ВРЮ на процесі Наталія Сухова заявила, що «Вища рада юстиції вважає, що прийняла рішення в рамках своїх повноважень з дотриманням процедури».

Що стосується авіаперельотів чартерними рейсами, Бачун заявив, що «це той випадок, коли бажане видається за дійсне».

«У мене на руках є квитки, які підтверджують, що я здійснював чартерні перельоти як пасажир. Але вони не бралися до уваги ні Вищою радою юстиції, ні комітетом з питань правосуддя», — сказав колишній глава суду.

Він зазначив, що не був замовником рейсів, і показав членам ВРЮ квиток, який підтверджує, що він і члени його сім'ї (три особи) були пасажирами чартерного перельоту на Сардинію.

Квиток на трьох людей в один бік, за словами Бачуна, коштував 1 тисячу доларів. Він також повідомив, що в 2007 році його річний дохід склав близько $70 тисяч, в 2008 — $54 тисяч.

«За таких доходів мої перельоти не є чимось надприродним, і мої витрати не виходять за рамки розумного», — упевнений Бачун.

За словами екс-глави суду, він не бачить у користуванні послугами чартерних перельотів порушення морально-етичних норм, а розцінює це «як комфортний і кращий спосіб перельоту».

«Засідання суду тривало більше трьох годин. У його кінці судді почали з'ясовувати, як ВРЮ визначав витрати Бачуна. З'ясувалося, що „непрямими методами“, — пише видання.

Головуючий на суді Юрій Рецебуринський доручив сторонам до наступного засідання зібрати докази на підтвердження своїх позицій.

Він запропонував надати суду інформацію про витрати Бачуна, підкресливши, що це повинні бути не припущення, а обґрунтовані цифри, а самому екс-голови суду — копії авіаквитків.

 

Читайте також:

Зголоднілий Молох

Суд відмовив Бачуну у захисті честі від бютівсько-приватівської брехні

Чморение БЮТом принципиального судьи Олега Бачуна продолжается. Хроника событий

Бютівська депутатська мафія продовжує чморити суддю Олега Бачуна

Нардепи-»ПРИВАТовці" з БЮТу та Портнов «кошмарять» суддю Бачуна за Одеський припортовий завод

Олег Бачун: БЮТ готовит третий тур выборов и «кошмарит» неугодных судей, срывающих их планы

Олег Бачун спростовує голослівні обвинувачення на свою адресу нардепів-рейдерів з БЮТу

Тимошенко и Коломойский заказали судью Бачуна

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-07-2010 12:50 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100