18.04.2024 10:57 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Редактор Спротиву Вадим Гладчук подарує проФФесору Януковичу підручник «Економіка для чайників»

ekonomika chain127 серпня 2010 року о 15.00 активісти та прихильники ВО «Молодь – надія України» та ГК «Громадський спротив України» проведуть мітинг біля Адміністрації Президента України (вул. Банкова, 11) з вимогою до глави держави відмовитися від впровадження драконівського Податкового кодексу, введення нових податків на нерухомість та на депозити.

Під час мітингу активісти громадських організацій цитуватимуть уривки з виборчої програми Віктора Януковича «Україна для людей», зокрема, тези про  «податкові канікули для малого бізнесу на 5 років».

Як аргумент проти впровадження «податку на сараї» редактор опозиційного видання Sprotiv.org Вадим Гладчук має намір подарувати проФФесору Віктору Януковичу підручник «Економіка для чайників».

Президент України Віктор Янукович висуває до розробників Податкового кодексу, прийняття якого очікується восени цього року, необхідність включення розділу про податок на нерухомість, про це повідомила перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова.

«Рішення повинне бути ухвалене раз і назавжди», — сказала вона в середу, 11 серпня 2010 року, повідомляє «Українська правда».

Акімова зазначила, що податок поки сприймається складно, тому його ставка та інші аспекти його впровадження, зокрема, терміни, повинні стати предметом подальшого обговорення.

«Однак необхідність включення податку на нерухомість у податкове законодавство не викликає сумнівів», — заявила чиновниця.

За її словами, тривають дискусії також і відносно введення податку на депозити і прогресивної шкали оподаткування доходів фізичних осіб.

Водночас на думку народного депутата НУНС Ксенії Ляпіної, подібні податки можуть бути актуальними для Київській області, де розташовані усі розкішні «вілли», «і може ще трохи навколо міст-мільйонників».

«Розглядати ці заходи, як серйозне джерело наповнення місцевих бюджетів, якщо чесно, на даному етапі, навряд чи реально. Може, хіба що, колись всі стануть дуже багатими...», — зазначила Ляпіна.

Утім, стверджує вона, є друга небезпека — під виглядом так званого податку на розкіш можуть ввести податки на сараї.

«Якщо це житловий будинок в 600 квадратних метрів — це розкіш, а якщо, наприклад, це сараї, в яких селяни тримають худобу або інвентар для сільськогосподарської роботи. Як і чим ми це будемо визначати, ми це в кодексі пропишемо?», — наголосила економіст.

Депутат нагадала, що у попередній версії Податкового кодексу розкіш визначалася виключно у відповідності до квадратних метрів. «Там багато питань виникає, які неможливо виміряти в квадратних метрах», — наголосила вона.

«Такі критерії як ступень розкішності в Кодекс неможливо закласти. Хто буде визначати, як будинок має виглядати. Якщо на місцеву владу покласти, то в мене немає довіри до місцевої влади, чи адекватно вони будуть визначати ці критерії?» — додала Ляпіна.

Нагадаємо, що через ухвалений пропрезидентською більшістю у парламенті та підписаний у липні 2010 року президентом України Віктором Януковичем «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», платники єдиного податку мають доплачувати пенсійному фонду.

Враховуючи розмір мінімальної заробітної плати у 2010 році мінімальний страховий внесок для зазначених осіб становить у:

липні — вересні — 294,82 грн.

жовтні — листопаді — 301,12 грн.

грудні — 306,10 грн. 

proffesor Yanuk1

Молодь відтепер опікуватиметься економічною освітою проФФесора

Нагадаємо,  що президент України Віктор Янукович у своїй передвиборчій програмі «Україна для людей» пообіцяв лохторату «податкові канікули для малого бізнесу на 5 років».

 

 

Марина Різенко, Народна правда

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-08-2010 22:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • http://www.dialektika.com/books/978-5-8459-1238-1.html Виктор

    Книга «Экономика для чайников»знакомит читателя с основными понятиями экономической теории, позволяя легко усвоить важнейшие экономические концепции, касающиеся как развития экономики в целом, так и благосостояния каждого из нас. Автор говорит о преимуществах рыночной экономики при выполнении таких условий, как стабильность цен, отсутствие торговых барьеров и прямого контроля над ценами, четкое определение прав собственности и строгая конкуренция. Книга рассчитана на широкий круг читателей — студентов вузов, изучающих экономическую теорию, преподавателей экономической теории, аналитиков государственных учреждений и исследовательских центров, бизнесменов и всех, кто ищет краткого и вразумительного объяснения экономических явлений и закономерностей.

  • Pingback: Через податковий кодекс Партія Народний порядок візьме в облогу Верховну Раду | ua3.info

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100