19.03.2024 12:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На Банковій відбудеться мітинг проти ліквідації районних рад та скасування виборів у Києві

antidiktatura19 вересня 2010 року о 14.00 активісти та прихильники Партії Народний порядок, ВО «Молодь – надія України», ГК «Громадський спротив України», ГК «Форум порятунку Києва» проведуть мітинг біля адміністрації Президента України (вул. Банкова,11) з вимогою до Віктора Януковича ветувати зміни до Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ», які дозволяють Київській міській раді ліквідувати районні ради у місті Києві та скасувати місцеві вибори у столиці.

Під час мітингу активісти громадських організацій поширюватимуть листівки та інші інформаційні друковані матеріали щодо неконституційності ліквідації районних рад у місті Києві.

Голова ВО «Молодь — надія України», редактор опозиційного інтернет-видання Sprotiv.org Вадим Гладчук вважає, що Партія регіонів хоче ліквідувати районні ради в Києві, бо більшість киян ніколи не проголосують за цю партію: «Янукович не виконує свої передвибочі обіцянки щодо тарифів, соціального захисту, пенсійного забезпечення, податкових канікул для підприємців, підвищено вартість проїзду у київському метро. Тому перспективи його партії на місцевих виборах в Києві незначні. А фальсифікувати вибори в столиці, під боком у представництв ОБСЄ і ООН, якось незручно. От і вирішили скористатись адмінресурсом по-іншому: щоб усунути киян від влади та поставити на чолі міської адміністрації свою маріонетку, ліквідують районні ради».

У разі підписання Віктором Януковичем змін до Закону «Про столицю України – місто-герой Київ» обраний громадою столиці міський голова не матиме повноважень керівника виконавчої влади міста. Він лише головуватиме на засіданнях Ради і вестиме прийом громадян. Голову ж виконавчої влади столиці, з реальними повноваженнями і реальними ресурсами, відтепер Києву призначатиме Президент.

Попри висловлені депутатами, під стенограму, зауваження до законопроекту і вимоги не голосувати за нього в цілому, голова Верховної Ради України Володимир Литвин свідомо пішов на порушення Закону і поставив його на голосування – не лише за основу, а одразу в цілому як закон.

Ліквідація районних у місті Києві рад виключає райони з системи місцевого самоврядування у місті Києві. Крім того, статтею 7 Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ» було визначено, що система місцевого самоврядування у місті Києві включає районні ради та закріплює певний обсяг існуючих прав і свобод громадян, зокрема, конституційне право обирати та бути обраними депутатами районних у місті Києві рад. Внесення змін до Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ», які дозволяють ліквідацію районних у місті Києві рад, звужують цей обсяг існуючих прав і свобод людини і громадянина всупереч статті 22 Конституції України.

Рішення Київської міської ради від 25 серпня 2010 року «Про звернення Київської міської ради до Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ» є нечинним, оскільки регламентом встановлена норма про особисте голосування депутатів, а свідки стверджують, що під час голосування за це рішення в залі було менш ніж 50 депутатів з 120, тобто, за рішення особисто не проголосували більшість депутатів.

«Партія Народний порядок» у судовому порядку оскаржує ліквідацію районних рад у місті Києві. Про це на прес-конференції 6 вересня 2010 року в УКРІНФОРМі повідомили голова політичної ради «Партії Народний порядок» Андрій Древицький та представник партії у суді Юрій Шеляженко.

PNP pres 6-09-2010

На фото учасники прес-конференції "Партія Народний порядок оскаржила до суду ліквідацію районних рад у місті Києві": Юрій Шеляженко, Андрій Древицький та Вадим Гладчук

У поданій 26 серпня до Окружного адміністративного суду м. Києва позовній заяві вони просять визнати нечинним рішення Київради про звернення до Верховної Ради щодо внесення змін до Закону України «Про столицю України — місто-герой Київ» та встановити відсутність компетенції Київради щодо ліквідації районних рад у місті Києві.

«Ніхто не може за киян вирішувати, розформовувати районні ради чи ні, а будь-які спроби обмежити участь громадян у процесі прийняття рішень завжди призводять до негативних наслідків», — заявив Андрій Древицький.

У партії переконані, що рішення Київради є неконституційним, оскільки звужує права і свободи громадян і позбавляє територіальні громади права брати участь у місцевому самоврядуванні.

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом політичної партії «Партія Народний порядок» до Київської міської ради щодо визнання нечинним рішення про звернення до Верховної Ради України та встановлення відсутності компетенції (повноважень) щодо ліквідації районних рад у місті Києві. Попереднє судове засідання відбулося 7 вересня 2010 року в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва. Розглядає справу суддя Літвінова А. В.

 

Марина Різенко, Народна правда

 

Читайте також:

Подельники диктатора Януковича признали, что без выборов захватили власть в Киеве

Черновецький та регіонали хочуть незаконно ліквідувати у Києві райради та скасувати вибори?

Райради у Києві регіонали ліквідують з повною фальсифікацією. Фотокопія проекту рішення

Партія Народний порядок оскаржила до суду ліквідацію районних рад у місті Києві

Киев без райсоветов: первый шаг сделан

Против ликвидации районных советов — эксперты и политики

Коаліція Януковича позбавила киян права керувати своїм містом

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-09-2010 9:52 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100