29.03.2024 02:10 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Нардепам нагадають, що Регламент Верховної Ради забороняє розглядати у цьому році Податковий кодекс Азарова

proti podatk kodeksu123 вересня 2010 року о 14.00 активісти та прихильники Політичної партії «Партія Народний порядок», ВО «Молодь – надія України» та ГК «Громадський спротив України» проведуть мітинг біля Верховної Ради України (вул. Грушевського) з вимогою до народних депутатів відмовитися від впровадження драконівського Податкового кодексу, введення нових податків на нерухомість та на депозити.

За словами лідера ВО «Молодь – надія України» Вадима Гладчука, під час мітингу громадські активісти цитуватимуть уривки з виборчої програми Віктора Януковича «Україна для людей», зокрема, тези про  «податкові канікули для малого бізнесу на 5 років».

Відповідно до частини 3 статті 27 чинного Бюджетного кодексу України «3. Закони України, які впливають на формування доходної чи видаткової частини бюджетів, повинні бути офіційно оприлюднені до 15 серпня року, що передує плановому. В іншому разі норми відповідних законів, що впливають на формування доходної та/або видаткової частини бюджетів, застосовуються не раніше початку бюджетного періоду, наступного за плановим, крім випадків, передбачених Законом України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва».

Частина 3 статті 27 Бюджетного кодексу України, який набуває чинності з 01.01.2011 року «3. Закони України або їх окремі положення, які впливають на показники бюджету (зменшують надходження бюджету та/або збільшують витрати бюджету) і приймаються після 15 липня року, що передує плановому, вводяться в дію не раніше початку бюджетного періоду, що настає за плановим.», встановлює такі самі вимоги, забороняючи народним депутатам вводити Податковий кодекс уряду Азарова у 2011 році.

Постанова Верховної Ради України  «Про прийняття за основу проекту Податкового кодексу України втратила чинність на підставі Постанови ВР N 2495-VI (2495-17) від 07.09.2010 р., і, внаслідок цього, проект Податкового кодексу України (реєстраційний №6905), що був внесений до Верховної Ради України  Кабінетом Міністрів України, з 07.09.2010 знято з розгляду.

А, оскільки, альтернативний проект Податкового кодексу України №6509-1 від 16.06.2010 народного депутата України Катеринчука М.Д. було лише заслухано, і рішення щодо нього не приймалося, то Верховна Рада України повинна проголосувати щодо проекту Податкового кодексу України №6509-1 від 16.06.2010 народного депутата України Катеринчука М.Д., і у випадку, якщо проект не буде прийнято, то наступний раз проект Податкового кодексу може бути внесено суб’єктами законодавчої ініціативи лише на наступну сесію Верховної Ради України  в лютому 2011 року, оскільки, відповідно до пункту 4 частини 2 статті 94 Регламенту Верховної Ради України «Підставами для повернення  законопроекту,  проекту  іншого акта без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні є:...

4) наявність прийнятого в першому читанні законопроекту, щодо якого внесений проект є альтернативним;

5) відхилення на поточній сесії Верховної Ради законопроекту, положення якого дослівно або по суті повторюють поданий законопроект.».

Таким чином, якщо діяти по Закону, то можна попрощатися із драконівським Податковим кодексом до 2012 року.

 

 

Марина Різенко, Народні блоги

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-09-2010 12:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

  • алексей

    пока народ не будет митинговать с национальными флагами на больших дрынах в руках, обязательно с остро заточеными трезубцами на верхушке.

    так , чтоб за каждое кривое решение, можно было стяг отцепить и верховни зради помочь собраться с мыслями, народу и дальше будут рассказывать анекдоты про проблему русского языка, флота, пингвинов в антарктиде и прочюю ересь.

    первое решение, которое народ должен заставить зраду принять — мажоритарные выборы депутатов без «вонючек партий» + процедура отзыва своего депутата, если не оправдал доверие.

    и народ должен «митинговать» (про флаги читай выше) до тех пор, пока до последнего «космоса» все же дойдет , что решения нужно принимать отвечающие национальным интересам.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100