24.04.2024 00:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Чому Тимошенко так приспічило зустрітися з Януковичем?

Tim&Yanuk1Лідерка БЮТ Юлія Тимошенко останніми днями активізувала свої зусилля задля особистої зустрічі з Януковичем. При цьому, відповідаючи на висунуті главою АП Сергієм Льовочкіним умови, «щоб опозиція була без шашок та без яєць», не забарилася гарантувати Віктор Федоровичу повну безпеку: «Нам зрозумілий історичний страх Віктора Януковича перед яйцями. Але Льовочкіну немає чого боятися: ані Янукович, ані яйця під час зустрічі не постраждають».

Як йдеться у коментарі прес-служби БЮТ, опозиція «хоче, щоб українське суспільство і світова спільнота ще раз побачили, чи мають „декларації Януковича“ і його „справи“ щось спільне між собою для нового президента».

«Батьківщина» прийде, можливо, з незручними для президента, але доленосними для України питаннями", – заявляє БЮТ.

"Сподіваємося, що зустріч з опозицією не буде мати таку сумну долю, як візит представників преси до «Міжгір'я», – додає Тимошенко.

Вперше Юлія Володимирівна озвучила своє бажання потрапити на аудієнцію до гаранта минулої п'ятниці. Як вона наголосила, партія «Батьківщина» вимагає від Януковича особистої зустрічі для того, аби безпосередньо розповісти про ситуацію з виборами і надати відповідні документи, у тому числі щодо неправомірних рішень Мін'юсту, Центральної виборчої комісії тощо.

За словами Тимошенко, якщо Янукович відмовиться, то це буде свідченням того, що він є головним ідеологом руйнації виборів і безпосередньо очолює цей процес.

Але навіщо для цього зустрічатися з Януковичем? Всі ці зауваження були неодноразово публічно висловлені Тимошенко і її соратниками. Такі заяви, оцінки, закиди прозвучали на прес-конференціях, у телевізійних і радіо ефірах, були представлені на газетних шпальтах. Що такого може сказати Тимошенко на особистій зустрічі, про що б Янукович не знав і не чув до того, а надто – керуючи всіма цими неподобствами? Чи хтось допускає, що настільки відповідальні чорні справи можуть робитися без його відома і санкції?

Таке раптове і відчайдушне бажання термінової зустрічі, що співпало з посиленням кримінального переслідування членів біло-сердешної команди, зокрема з викликами на допит в СБУ Олександра Турчинова, наштовхує на припущення, що ситуація з виборами буде далеко не єдиною і зовсім не головною темою можливої зустрічі.

Юлія Володимирівна розуміє, що після Турчинова, скоріш за все, прийде саме її черга ходити на допити чи то в прокуратуру, чи то в СБУ. Можливо, за таких обставин, усвідомлюючи до чого все йде та серйозність намірів Януковича, вона вирішила поговорити з ним, як в старі добрі часи, коли кулуарно хотіли переписати Конституцію, розділивши владу на двох.

Сьогодні ж основний пункт на порядку денному – спробувати виторгувати у Віктор Федоровича гарантії особистої безпеки як членам її команди, що «без вини винуваті» томляться в СІЗО, так і для самої себе. Адже Тимошенко неодноразово заявляла, що всі розпорядження, за які постраждали її люди, давала саме вона і тому готова взяти всю провину на себе.

Чи, може, знову якась «ідейка на двох» виникла?

 

Олексій Мазур, Народні блоги

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-09-2010 13:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100