23.04.2024 19:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Через депресію нардеп Юрій Бут засудив журналістку Ольгу Снісарчук на 20 тисяч гривень

But Yurii1

На фото нардеп Юрій Бут

Депутат Юрій Бут відсудив у журналістки 5 каналу Ольги Сніцарчук 20 тисяч гривень за те, що вона назвала його у своєму сюжеті «відщепенцем».

Таке рішення ухвалив Апеляційний суд Києва, залишивши у силі ухвалу Подільського райсуду, написала у статті для «Української правди» сама Снісарчук.

При цьому у своїй позовній заяві Бут вимагав компенсацію у розмірі 100 тисяч гривень.

«...Я був змушений посилено піклуватися про стан свого здоров'я, намагаючись вийти із шокового стану та повернутися до нормального життя та роботи, я почав приймати медичні препарати, стабілізуючи нервову систему і психіку...», — йдеться у позовній заяві Бута.

Депутат також наголошує, що після сюжету журналістки його «почали турбувати безсоння, сильний головний біль, зник апетит, знизився життєвий тонус, з'явився стан депресії».

У свою чергу Сніцарчук зазначила, що як журналіст має право на оціночне судження згідно із законом про інформацію і згідно з 10-ю статтею Європейської Конвенцієї про захист прав і основних свобод людини.

Як відомо, Бут є одним з перших депутатів, які у 2008 році вийшли з коаліції БЮТ, НУНС і Блоку Литвина, що фактично її зруйнувало.

Наразі Бут є членом нинішньої більшості, а також головою парламентського підкомітету з питань формування суддівського корпусу Комітету з питань судочинства Сергія Ківалова.

 

Читайте також:

Брат народного депутата України причетний до терактів у Нью-Йорку 11 вересня 2001 року?

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-10-2010 11:21 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100