19.03.2024 06:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Помічник Горбаля автомобілем протаранив пікет проти русіфікації. Відео

Ó÷àñòíèêè àêöèè7 жовтня 2010 року у Львові під стінами облдержадміністрації відбулася акція протесту проти утисків української мови та русифікації, які очікуються після впровадження законопроекту про мови в Україні.

Серед протестувальників – літні та молоді люди під оранжевими прапорами «Нашої України» та плакатами «Захистимо рідну мову», «Є мова – є майбутнє», «Разом зупинимо окупантів», «Владний закон про мову – війна проти українців».

Акція відбулася за ініціативи «Нашої України» та була підтримана громадськими і політичними організаціями, зокрема, такими як Конгрес української інтелігенції, Всеукраїнське об'єднання ветеранів, Спілка політичних в'язнів України, «Надсяння» та інші.

Як зазначив один з координаторів акції Юрій Антоняк, такі акції протесту відбуваються одночасно по всіх обласних центрах України. Акція спрямована проти проекту Закону про мови в Україні.

Свої вимоги ініціатори акції відправили президенту України Віктору Януковичу і голові Львівської ОДА Василю Горбалю.

Про ставлення влади до громадської думки красномовно свідчать дії голови ОДА Василя Горбаля. Під час пікету під стінами Львівської обласної державної адміністрації молодий чоловік, наїжджаючи автомобілем на протестувальників, намагався їх розігнати. Згодом ця особа представилась помічником голови ЛОДА Василя Горбаля.

Чоловік намагався «розіпхати» пікет капотом свого автомобіля. Після того як він наїхав на ногу одному із протестуючих, зав'язалась словесна перепалка, в якій помічник Горбаля нецензурною лайкою почав ображати пікетуючих.

Ситуація виправилась лише після того як хулігана почали знімати на відеокамеру, а правоохоронці зупинили правопорушника і зафіксували даний інцидент.

ГУ МВС України у Львівській області спростовує інформацію про наїзд на мітингувальника під стінами облдержадміністрації.

Як зазначають у МВС, у деяких інтернет-виданнях з'явилася інформація про наїзд на страйкуючих під час цієї акції. «Офіційно повідомляємо, що дана інформація являється недостовірною», - брешуть у ВГЗ ГУ МВС України у Львівській області.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-10-2010 15:40 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100