28.03.2024 15:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

14 грудня суд розгляне позов Партії Народний порядок та Катеринчука до ЦВК

10 грудня 2010 року Окружний адміністративний суд міста Києва кулуарно прийняв рішення про об’єднання справ за позовами Політичної партії «Партія Народний порядок», Катеринчука Миколи Дмитровича та Лошакова Дмитра Сергійовича до Центральної виборчої комісії про визнання бездіяльності протиправною та оголошення парламентських виборів 27 березня 2011 року.

Ховаючись від журналістів та представників позивачів, суд провів попереднє судове засідання не у той час і не у тому місці, які були зазначені у повістках про виклик на судове засідання.

«Мабуть, судді злякалися нашого мітингу виборців, який проходив у цей час під стінами суду. Об’єднання трьох справ свідчить про спробу затягнути розгляд нашого позову по суті. Адже тепер суд зможе нескінченно відкладати розгляд справи у випадку неявки будь-кого з позивачів. Очевидно, суддям згори спущена команда нічого не вирішувати, поки не буде прийнято бюджет, в якому не передбачається жодної копійки на парламентські вибори» — припускає голова секретаріату КОО Партії Народний порядок, редактор Інтернет — видання Sprotiv.org Вадим Гладчук.

miting za vibori 27-03-2010-1

На фото представники Партії Народний порядок пікетують Окружний адміністративний суд міста Києва

Нагадаємо, що представником Партії Народний порядок у суді є відомий журналіст, редактор газети   «Правдошукач» Юрій Шеляженко.

Чергові вибори до Верховної Ради України мають відбутися в останню неділю березня 2011 року, тобто 27 березня 2011 року відповідно до частини першої ст. 77 Конституції України, оскільки народні депутати України Верховної Ради України VI скликання набули своїх повноважень 23 листопада 2007 року.

Згідно частині 2 статті 16 Закону України «Про вибори народних депутатів України» виборчий процес до Верховної Ради України розпочинається за сто двадцять днів до дня виборів. Центральна виборча комісія мала оголосити про початок виборчого процесу не пізніше ніж за сто двадцять п'ять днів до дня виборів, однак не зробила цього.

«Бездіяльність Центрвиборчкому, який не оголосив вчасно про початок виборчого процесу, незаконно позбавляє політичну партію „Партія Народний порядок“ права висунути кандидатів у народні депутати України на цих виборах до парламенту. Вважаю це проявом правового нігілізму та злочином проти демократії» — заявив Голова політичної ради Партї народний порядок Андрій Древицький.

Наступне судове засідання відбудеться 14 грудня 2010 року о 14 годині 15 хвилин за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 10, 2-й поверх, кабінет № 2. Справа буде розглядатися колегією суддів під головуванням судді Амельохіна В. В.

pnp-vybory-5

 

Cветлана Ковальська, sprotiv.org

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-12-2010 21:39 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100