20.04.2024 09:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Брехливий прес-полковник міліції Володимир Поліщук вигадав нову версію затримання журналіста Мустафи Наема?

Polishuk Volodimir2

Прес-полковник міліції Володимир Поліщук бреше частіше чим дихає?

Міліція спростовує інформацію про те, що журналіста Мустафу Найема було затримано через східний тип обличчя.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби київської міліції, начальником якої є полковник міліції Володимир Поліщук.

«У деяких Інтернет-виданнях з’явилася інформація про затримання відомого журналіста Мустафи Найєма працівниками полку „Беркут“ за те, що у нього східний тип обличчя…Таким чином, у відвідувачів Інтернету, які прочитали ці матеріали, могла сформуватися думка, що міліція затримує людей за расовою ознакою», — зазначили у міліції.

Прес-служба заявила, що «інспекція з особового складу ГУМВС України в Києві за фактом доставки Найєма до райуправління проводить службову перевірку».

«Попередньо з’ясовано, що 13 грудня о 17:30 нарядами міліції було отримано інформацію, що на проспекті Свободи якісь чоловік та жінка вчинили пограбування. Зловмисники відібрали у заявниці ювелірні вироби, 300 гривень та мобільний телефон», — йдеться у повідомленні.

У міліції наголосили, що інцидент з журналістом відбувя під час «відпрацювання цього повідомлення співробітниками групи швидкого реагування».

У повідомленні зазначається, що згідно з законом про міліцію, «міліції на виконання покладених на неї обов’язків надається право перевіряти у громадян при підозрі у вчинені правопорушень документи, що посвідчують їх особу», а також «затримувати і тримати у спеціально відведених для цього приміщеннях осіб, які вчинили адміністративні правопорушення...та у необхідних випадках для встановлення особи».

"Бажаючи отримати інформацію про затримання журналіста, деякі журналісти вночі телефонували до відділу зв’язків з громадськістю ГУМВС України в Києві з запитаннями, «чому його доставлено до міліції лише за те, що він неєвропейської зовнішності», — заявили у міліції.

«У поясненнях наголошувалося, що працівниками міліції при відпрацюванні території, де було скоєно злочини, перевіряються усі підозрілі особи без винятку. При цьому вони не беруть до уваги колір їхнього обличчя. Відтак, звинувачувати міліцію у расизмі щонайменш некоректно», — йдеться у повідомленні.

Водночас, напередодні керівник прес-служби київської міліції Володимир Поліщук не згадував про злочин, скоєний на проспекті Свободи у Києві, а заявляв, що у Найема перевіряли документи, адже в журналіста «східний тип обличчя».

У міліції стверджують, що бійці «Беркуту» не відбирали у журналіста Мустафи Найема мобільний телефон.

У міліції заявили, що «вже перебуваючи в патрульній машині, чоловік почав голосно розмовляти мобільним телефоном, у зв’язку з чим міліціонери попросили його не користуватися мобільним і покласти телефон біля себе».

«Перед тим, як увійти до приміщення райуправління, він поклав на сходи біля входу свій мобільний телефон, і заявив, що забере його лише тоді, коли працівники міліції вибачаться за свою нетактовну поведінку», — заявили у міліції.

"Начальник київської міліції Олексій Крикун зателефонував до журналіста і, вибачившись, зазначив, що правоохоронці мали усі можливості дізнатися, хто він, ще на місці події. Свої вибачення також принесли двоє працівників полку «Беркут», — йдеться у повідомленні.

«Третій правоохоронець вибачатися відмовився, пояснюючи, що в ситуації, що склалася, діяв відповідно до інструкції, і не вбачає за собою жодних порушень», — заявили у міліції.

Як відомо, сам Найем заявив, що працівники міліції відібрали у нього мобільний телефон та не давали йому можливості відповідати на дзвінки дорогою до райвідділу міліції. Пізніше, за словами журналіста, міліціонера підкинули телефон йому в кишеню.

 

 

Читайте також:

Беркут затримав журналіста «Української правди» Мустафу Найема

Щодо незаконно затриманого журналіста Мустафи Наема сфабрикували адмінпротокол? Фото. Аудіо

Мустафа Наем: Ксенофобия не должна стать лицом украинской национальности

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-12-2010 12:42 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100