20.04.2024 15:58 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Юрій Гримчак: «Полковник міліції Стогній не повинен працювати в органах МВС»

grimchak1Народний депутат Юрій Гримчак, який став жертвою сваволі представника правоохоронних органів полковника міліції, радника міністра МВС Констянтина Стогнія погодився відповісти на кілька питань редактора «Часопису про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям» Sprotiv.org Вадима Гладчука.

На якій стадії знаходиться Ваша справа і чи порушена вже кримінальна справа по факту побиття народного депутата України представником правоохоронних органів?

Справу забрала Подільська районна прокуратура міста Києва, зараз вони опитують свідків, і я вже давав свідчення і ми по відео зробили опізнання хто є хто. Сьогодні цих громадня викликають і вони дають свідчення. Я ще хочу сказати, що є відеозаписи, не тільки ті , що є в Інтернеті, і там дуже класно видно, як полковник Стогній зривається й кидається на мене, тобто там все зрозуміло.

Директор Департаменту зв’язків із громадськістю МВС України Дмитро Андрєєв заявив, що це безпосередньо було лише побиття громадянина Луценка полковником міліції Стогнієм, а вас ніхто не чіпав, як Ви це прокоментуєте?

Розумієте, Андрєєв заявляв, а після цього ліг в лікарню й не виходив. Другий якийсь заступник вийшов і вже подав якусь іншу версію, що ніхто нікого не бив і взагалі Луценка не доторкалися. Потім вийшла прес-секретар міністра і сказала, що взагалі-то немає складу злочину в діях Стогнія. Але рішення про те чи є склад злочину, чи немає буде приймати прокуратура, а не МВС.

Було рішення Верховної Ради і начебто мають заслухати міністра Могильова, представників міністерства з приводу побиття народного депутата Гримчака?

Голова Верховної Ради Литвин направив таке звернення до керівника Генеральної прокуратури і вони взяли це розслідування під контроль. Верховна Рада і після того, як буде якесь рішення органів прокуратури буде заслуховувати міністра внутрішніх справ.

Як Ви прокоментуєте оці заяви Стогнія, що він вас взагалі нічим не торкався, чи тільки доторкнувся?

Розумієте в чому питання, там навіть фактову справу порушити неможливо. Що хтось побив Гримчака. Бо на відео видно, що це зробив Стогній. І більш ніхто мене не вдарив.

Це Ви чи хтось заявляв, що Ви не хочете, щоб Стогнія сажали у тюрму за напад на народного депутата. І що достатньо, щоб його лише звільнили з міліції. Але ж Ви бачите, що в Україні масово йдуть побиття людей співробітниками правоохоронних органів, незаконні затримання журналістів, чи не щодня вбивають громадян в райвідділах міліції?

Так я це казав, я думав, що він нормальна людина, в нього є діти, в мене є діти, мені їх жалко. Я колись побачив його фотографію з дочкою. Я вважаю, що він порушив закон і має понести відповідальність. Тобто бути притягненим до кримінальної справи, але в суді я буду виступати, щоб йому вирок винесли умовно. Тоді він не буде працювати вже в МВС. Полковник міліції Стогній не повинен працювати в органах МВС. На сьогоднішній день Стогній атестований співробітник в Міністерстві внутрішніх справ, що знаходиться на генеральській посаді, чекаючи зірочку генерала.

Конфлікт наскільки мені відомо у вас з Стогнієм має давній характер, саме із-за того, що йому не зовсім законно присвоювалися позачергові звання. Ви писали депутатські запити щодо позачергових звань Стогнія?

Чесно кажучи його не люблять в Міністерстві внутрішніх справ, він такий зазнайка. І велику кількість документів мені принесли по ньому самі співробітники міліції.

Тобто напад Стогнія на Вас — це передусім помста через Вашу депутатську діяльность?

Якщо вже чесно казати, я навіть звертався до голови адміністрації президента пана Льовочкіна в зв’язку з тим, що проти пана Стогнія проводиться чергова перевірка по його званнях. І на День Незалежності він знаходився на генеральській посаді і мав право отримати генеральське звання.

Виходить, що Стогнію не дали генеральське звання саме через Вас і це його так роздратувало, що він поліз в бійку?

Я думаю, що так, бо він на День Незалежності генерала не отримав.

Добре. А якщо прокуратура не порушить справу, що Ви збираєтесь далі робити? Тобто Ви будете далі звертатися до суду, оскаржувати?

Мабуть будемо і я, і мої товариші будемо звертатись.  Бо це інцидент дуже небезпечний, незалежно від того, що я народний депутат. Просто атестований співробітник міліції, щось йому не сподобалось в тому, що я сказав і він кидається в бійку. Цього не можна допусти, бо це порушення основи правових відносин України. А якщо Стогній кидається на народного депутата, захищеного недоторканністю, що він робить з людиною, котра нічим не захищена, він її просто вбиває чи як?!

 

Спілкувався Вадим Гладчук, Sprotiv.org

 

Читайте також:

Радник Могильова полковник міліції Костянтин Стогній побив нардепа Юрія Гримчака

Полковника МВС Стогнія можуть посадити за напад на народного депутата Гримчака?

Что ждет Стогния за удар Луценко: орден или наказание?

Нардеп Гримчак вимагає від Януковича звільнити Костянтина Стогнія та Дмитра Андреєва за брехню і наклеп

Напавший на нардепа полковник Стогний будет увольняться только тогда, когда почувствует свою вину

Геннадий Москаль требует посадить милицейского полковника Стогния за причинения вреда здоровью нардепу Гримчаку

Луценко не знает «откуда Андреев высосал историю об оральном сексе»

Рада заслухає міністра Могильова щодо побиття полковніком міліції Стогнієм нардепа Гримчака

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-12-2010 14:37 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100