28.03.2024 11:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Луганські таксисти зазнають утисків через «податковий Майдан»

taks_protest1На Луганщині колишні учасники акцій протесту проти ухвалення Податкового Кодексу зазнають переслідування з боку правоохоронців.

Про це заявили керівники обласної Профспілки таксистів, повідомляє Радіо «Свобода».

Тотальні перевірки водіїв таксі і підприємців, які надають диспетчерські послуги, розпочалися з 25 грудня і тривають понині.

Як повідомила заступник голови обласного відділення Профспілки таксистів Ірина Радченко, працівники служби з боротьби з економічною злочинністю та Державтоінспекції перевіряють виключно тих, хто працює в таксі «Астра», тобто лише членів Профспілки.

За її словами, така інформація надходить від таксистів з багатьох міст Луганщини.

«У мене таксисти, вони спілкуються з даішниками, потім дзвонять і кажуть, що ось так і так. Скрізь надходить одна й та сама інформація про те, що наказано перевірити тих, хто був організатором акції протестів підприємців проти прийняття Податкового Кодексу», — сказала Радченко.

За її даними, працівники ДАІ безпідставно зупиняють таксистів «Астри», перевіряють ліцензії та інші дозвільні документи, залякують, намагаються вилучити рації і навіть автомобілі.

Крім того, днями у самої Радченко працівники служби з боротьби з економічною злочинністю конфіскували з офісу 9 комп’ютерів, під приводом перевірки на наявність піратського програмного забезпечення.

У Луганському обласному осередку Профспілки таксистів не виключають, що все це робиться, аби помститися підприємцям за минулі виступи і відбити бажання приїхати на майдан в День Соборності, 22 січня, коли опозиція проводитиме акцію протесту.

У свою чергу, правоохоронці закиди на свою адресу називають безпідставними і надуманими.

У прес-службі Луганського обласного управління МВС заявили, що служба з боротьби з економічною злочинністю постійно перевіряє всіх перевізників і ніяких винятків не робить.

В управлінні ДАІ також заперечують всі звинувачення в упередженості. Як розповів заступник начальника автотехнічної інспекції обласного управління ДАІ В’ячеслав Малютяк, по області за добу на таксистів складається близько 20 протоколів, а це лише 1,5% від всіх складених протоколів за порушення ПДР.

«Говорити огульно, безпідставно і без фактів – це просто звичайні розмови. За останній час у нас від таксистів практично не надходило скарг», – заявив Малютяк.

Тим часом, представники Профспілки збираються звернутися із заявою до президента, громадських та правозахисних організацій для захисту своїх конституційних прав.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-01-2011 14:40 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100