23.04.2024 21:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Пан Азаров нас дурить

azarov6Прем'єр-міністр України Микола Азаров в ефірі 5 каналу, коментуючи законність ввезення компанією «Лівела» нафти і нафтопродуктів без сплати акцизу і ПДВ, заявив: «Діяльність цієї фірми є для нас самих головним болем. Як ви знаєте, з ініціативи уряду, перш за все, відбулося кілька судів, які визнали незаконним рішення первинного суду, що дозволив цій фірмі ввозити...».

Нагадаю, що 19 січня 2004 року рішенням Автозаводського райсуду Кременчука «Лівелі» було дозволено ввезення в Україну товарів без сплати податків на підставі закону «Про іноземні інвестиції» від 1992 року.

Постановою Харківського апеляційного адмінсуду від 17 лютого 2010 року це рішення суду за позовом Митниці й Податкової було скасовано. Зверніть увагу, що цей позов був ще за часів уряду Тимошенко.

Пізніше, вже за часів уряду Азарова, Вищий адмінсуд скасував цю Постанову, а справу направив до суду апеляційної інстанції на новий розгляд.

І вже 31 травня 2010 року Постановою Харківського апеляційного адміністративного суду апеляційне провадження у справі закрито, оскільки Митниця і Податкова відмовилися від своїх позовних вимог. Тобто вже за часів уряду Азарова два державні органи відмовилась від тих позовних заяв, які подавались за часів уряду Тимошенко. І саме ця відмова відкрила шлях до багатомільярдного розкрадання бюджетних коштів.

Зрозуміло, що зробили вони це не за власним бажанням. Мав бути хтось інший, значно більш впливовий, хто дав їм таке неофіційне розпорядження. Бо уявити, що керівники цих двох державних органів самостійно вирішили піти на кроки, які наносять державі багатомільярдні збитки, може лише останній дурень.

І знову таки зверніть увагу, що Генеральна прокуратура, яка мала би захистити державні інтереси, жодних кроків до цього часу не здійснила. Хоча була ЗОБОВ'ЯЗАНА це зробити. Вона повинна була, по-перше, зробити подання про зупинення цього рішення Харківського апеляційного адміністративного суду, по-друге, порушити кримінальну справу проти керівників ДПАУ та Державної митної служби, які зловживаючи владою, відмовилась від позовних заяв, які мали захистити державні інтереси.

Отже саме уряд Азарова несе пряму відповідальність за брутальне публічне багатомільярдне розкрадання державних коштів.

 

Борис Кушнірук, Українська правда

 

Читайте також:

К 3-х миллиардной афере с «Ливелой» причасны регионал Зубик, олигарх Коломойский и первый вице-премьер Клюев?

Высший админсуд разрешил «Ливеле» и дальше грабить Украину на миллиарды

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-01-2011 14:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100