29.03.2024 01:44 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Свідок: Індило заплатив життям за «майоришку»

sam ubivsya1Охоронець гуртожитку, де жив загиблий в міліції студент Індило, засвідчив на суді, що хлопець під час конфлікту не вчиняв дебош і не казав нецензурщини крім того що назвав його «модним охоронцем», а дільничного — «майоришка».

Про це «Свідомо» повідомив адвокат матері Індила Олександр Заруцький.

Допит свідків почався у Деснянському суді Києва 12, 13, 14 січня і буде продовжений у лютому. Суддя Маргарита Васильєва призначила вже 8 дат засідань, починаючи з 3-4 лютого.

Поки що заслухали охоронця та лікаря швидкої допомоги, що виїжджав до Ігоря на виклик в міліцію.

Охоронець гуртожитку розповів суду, що ніякого скандалу, як стверджує дільничний міліціонер Сергій Приходько, Ігор Індило не влаштовував.

17 травня 2010 року Ігор почав святкувати свій день народження, проводжав до виходу свого друга і на прохідній посперечався через свій студентський квиток. Але, за словами охоронця, він не використовував ненормативну лексику, не бився, не вихоплював нічого з його рук.Конфлікт зайняв не більше 10 хвилин.

Під час досудового слідства натомість Приходько стверджував, що Індило вихопив свій студентський, голосно матюкався, погрожував міліціонеру «зняти погони» і вихвалявся родичем-прокурором. Його свідчення інші свідки не підтверджують. Тепер — навіть охоронець, який сам і викликав Приходька тоді.

В результаті конфлікту дільничний повіз Ігоря разом з другом Олександром до Шевченківського райуправління міліції. Невдовзі Олександра відпустили, а Ігор залишився в міліції, де при загадкових обставинах помер.

За словами Заруцького, свідчення лікаря швидкої, що двічі виїжджав до Ігоря в райуправління, де йому ніби стало погано, були плутаними і суперечливими. З одного боку, він засвідчив, що мав сумніви відносно стану Ігоря, з іншого — що вирішив відмовитись від госпіталізації. О 4 ранку медики констатували смерть студента.

Суд вирішив продовжити допит лікаря пізніше.

Студент педагогічного коледжу Ігор Індило загинув у Шевченківському райвідділі міліції 18 травня 2010 року.

Дві судмедекспертизи тіла студента дали протилежні результати. Перша — київська — що він отримав черепно-мозкову травму за 8-10 годин до смерті через удар в районі потилиці і виключила можливість отримання такої травми через падіння з лавки. Друга — головного бюро — показала, що смертельна травма отримана як раз через падіння з лавки на правий бік за 2-4 години до смерті.

Звинувачення, висунуті Сергію Приходько — перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством і діями, які ображають особисту гідність потерпілого: на відео з камери він тягне Ігоря до лавки.

Також пред’явлено обвинувачення старшому інспектору, черговому Шевченківського райуправління Сергію Коваленку через службову недбалість, що заподіяла істотну шкоду правам Індила.

Навмисне заподіяння шкоди, катування студента прокуратура міста Київ відкидає. На думку адвоката батьків Індила Олександра Заруцького, міліціонерам загрожує мінімальний строк, до того ж умовно. Заруцький наполягає на додатковому розслідуванні.

 

Олександра Веснич, Свідомо

 

Читайте також:

В Шевченковском райотделе столицы менты зверски убили студента Игоря Индило. Подробности. Видео

Карпачева: убийство студента Игоря Индила — не первый случай в Шевченковском райотделе милиции

Как менты убивали студента Игоря Индило: реконструкция преступления

Министр МВД Могилев крышует ментов-убийц студента Игоря Индило

Омбудсман Ніна Карпачова вимагає ексгумації тіла вбитого ментами студента Індила

Як зупинти вбивства громадян у відділках міліції?

Прокуратура незаконно затикає рота журналістам, що пишуть про вбивство ментами Ігоря Індила

Анна Герман не верит милиции – студента Игоря Индила убили

Прокурор Києва Юрій Ударцов залякує журналістів допитами та забороняє розголошувати результати СМЕ у справі студента Індило

Організатора акцій проти вбивств та катувань Михайла Каменєва міліція хоче посадити

Дело Индило: худший сценарий из всех возможных

Слідство по справі Ігоря Індила завершено. Міліціонерів вбивцями не вважають

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-01-2011 18:00 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100