24.04.2024 13:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Льовочкін зізнався у зухвалому нехтуванні Конституцією України

Levochkin Sergii1Глава адміністрації президента Сергій Льовочкін вважає, що вибори до парламенту мають відбутися наприкінці 2012 року, повідомляє sprotiv.org.

«Я хочу однозначно заявити, що я вважаю єдиною можливою датою проведення виборів кінець 2012 року», — сказав він на брифінгу 20 січня 2011 року.

Він спростував, що виступає за проведення виборів у 2011 році. «Ці чутки — це політична технологія», — зазначив Льовочкін.

Він закликав не вірити інформації з посиланням на джерела в адміністрації президента.

«Хочу, щоб всі знали — позиція джерел в адміністрації президента не відрізняється від офіційної позиції адміністрації президента», — сказав Льовочкін.

Як відомо, в середу газета «Сегодня» опублікувала з посиланням на джерело в адміністрації президента, що Банкова теж налаштована перенести вибори на 2012 рік, «не дивлячись на чутки про те, що керівник відомства Сергій Льовочкін нібито готовий допомогти Юлії Тимошенко зірвати голосування щодо зміни Конституції».

На початку лютого парламент за вказівкою диктатора Януковича має проголосувати 300-ми голосами внесення змін до Конституції в частині проведення парламентських виборів восени 2012 року.

Як відомо, згідно з Конституцією 1996 року, яка нині є чинною, чергові вибори до Верховної Ради України мають відбутися в останню неділю березня 2011 року, тобто 27 березня 2011 року відповідно до частини першої ст. 77 Конституції України, оскільки народні депутати України Верховної Ради України VI скликання набули своїх повноважень 23 листопада 2007 року.

Згідно частині 2 статті 16 Закону України «Про вибори народних депутатів України» виборчий процес до Верховної Ради України розпочинається за сто двадцять днів до дня виборів. Центральна виборча комісія мала оголосити про початок виборчого процесу не пізніше ніж за сто двадцять п'ять днів до дня виборів, однак не зробила цього.

Нагадаємо, що політична партія «Партія Народний порядок» (ПНП) звернулася до суду з позовом у якому просить зобов'язати Центральну виборчу комісію негайно оголосити про початок виборчого процесу чергових виборів народних депутатів України 27 березня 2011 року.

«Бездіяльність Центрвиборчкому, який не оголосив вчасно про початок виборчого процесу, незаконно позбавляє політичну партію «Партія Народний порядок» права висунути кандидатів у народні депутати України на цих виборах до парламенту. Вважаю це проявом правового нігілізму та злочином проти демократії» — заявив Голова політичної ради ПНП Андрій Древицький.

За словами голови секретаріату Київської міської організації Партії Народний порядок Вадима Гладчука, злочинна ЦВК не хоче дотримутися норм Закону та Конституції України і бере участь у антиконституційній узурпації влади народними депутатами, які не хочуть розставатися зі своїми кріслами на Грушевського у визначений Конституцією України термін. «Найближчим часом столична організація ПНП проведе кілька мітингів на Банковій, щоб нагадати Гаранту Конституції Віктору Януковичу та його сатрапам про прямі обов'язки щодо дотримання статті 77 Конституції України», повідомив журналістам Вадим Гладчук.

 

Светлана Ковальська, sprotiv.org

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-01-2011 17:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • Євген

    Добре. До того часу ПР розгубить усіх своїх виборців.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100