29.03.2024 01:28 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Підприємці Львова 1 лютого вийдуть на протести проти Податкового кодексу та свавілля влади

Miting Lviv4-11-2010-2

На фото мітинг підприємців у Львові 4 листопада 2010 року

1 лютого 2011 року об 11:00 біля пам’ятника Шевченку на пр. Свободи підприємці Львова проведуть мітинг протесту з вимогами припинити утиски та переслідування активістів підприємницьких протестів; прийняти закон, який накладає відповідальність на конкретного чиновника, аж до кримінальної, за свідомо неправомірні вчинки: призначення завідомо несанкціонованих перевірок та штрафів, інші незаконні дії, повідомляє sprotiv.org.

Представники малого бізнесу також вимагатимуть відставки уряду Азарова, який має понести відповідальність за погіршення ситуації практично в усіх сферах життєдіяльності держави; перегляду Податкового кодексу згідно з регуляторним законодавством України; негайного  вилучення з розгляду проекту Трудового кодексу, що готує найманим працівниками долю узаконених рабів; провести справжню пенсійну реформу у напрямку накопичувального підходу, прозорості та доступності, а не під реформаторськими гаслами протягнути підвищення пенсійного віку та страхового стажу, зниження рівня пенсій; якісної вищої освіти, а не обмеження прав студентів та викладачів внаслідок прийняття нового закону «Про вищу освіту».

Підприємці обурені тим, що за надуманим звинуваченням у пошкодження гранітної плитки на Майдані (з сильно завищеними сумами збитків, понад 212 тисяч грн) арештовані активісти «податкового Майдану» О.Заплаткін та І.Гаркавенко, на підписці про невиїзд перебуває Олег Ахтирський. Романа Федчука силоміць доставили до міліції, де вручили йому підписану 10 січня 2011 р. Постанову про порушення проти нього кримінальної справи. В звинуваченні також фігурують Мельниченко С. В., Мандич С. В., Грузинов В. М.

Підприємці шоковані тим, що зранку 20 січня 2011 року у Чернівцях було брутально затримано одну з учасниць «Податкового Майдану» підприємницю Лідію Гаїну. Її збили з ніг, скрутили і потягли в машину, через чорний хід доставили в Садгірський суд м.Чернівці , де вона в залі суду знепритомніла. Суддя відмовився розглядати справу. Була викликана швидка, що доставила п.Гаїну в обласну лікарню, потім в кардіоцентр, де було відмовлено в госпіталізаці з невідомих причин. Тільки в Лікарні швидкої допомоги було надано необхідну допомогу і госпіталізовано потерпілу. Зараз вона перебуває в тяжкому стані , проблеми з тиском, сильні приступи астми, до неї лікарями застосовується інтенсивна терапія.

Водночас в Луганській області учасники недавніх акцій протесту проти прийняття Податкового Кодексу підпадають під переслідування з боку правоохоронних органів. Тотальні перевірки водіїв таксі і підприємців, які надавали диспетчерські послуги, почалися 25 грудня і тривають донині. Цими днями у заступника голови обласного відділення профспілки таксистів Ірини Радченко працівники Служби по боротьбі з організованою злочинністю конфіскували з офісу 9 комп’ютерів — під приводом перевірки на наявність піратського програмного забезпечення.

Сергія Костакова “взяли” першого грудня минулого року, коли він вийшов з будинку в двір, щоб розігріти машину, на якій хотів відвезти свою дружину Ірину на роботу. Жінка вийшла з під’їзду, але не знайшла свого чоловіка. Вже пізніше з’ясувалося, що його затримала міліція за підозрою в хуліганстві під час виступів проти КАТу – Податкового кодексу Азарова-Тігіпка. Працюючи у фірмі, яка займається теплоізоляцією труб, Сергій брав активну участь у всіх протестних акціях. Сергію інкримінують 296 статтю – хуліганство. Суддя Шевченківського суду визнала, що Сергій нікого не вбив, не зарізав, не перевозив для продажу наркотики. Але – винесла рішення про продовження строків утримання в Лук’янівському СІЗО на два місяці!

У голови профспілки підприємців Луганщини Запрудського І.С. декілька днів тому співробітниками УБЕЗ була у незаконний спосіб проведена перевірка господарської діяльності. Незважаючи на те, що Запрудський І.С. є інвалідом 2 групи і йому на момент перевірки стало погано, до нього не було допущено лікарів швидкої допомоги. Під час перевірки вилучені всі системні блоки та конфісковано товар. При цьому Запрудському не надано жодних документів.

12 січня 2011 на речовий ринок «Петрівка» прибуло 2 автобуси (близько 40 чоловік кожний) службовців УБОЗУ. Під приводом боротьби з контрабандою та пошуком контрафактних товарів вони одразу почали влаштовувати масові обшуки торгівельних точок. Підприємці розцінюють такі безпрецендентні дії міліції як спроби тримати їх у страху, і придушити будь які способи організовано захищати свої права.

17 січня 2011 режим Януковича знову мстив київським торгівцям за Майдан. На київських ринках силами підрозділів УБОЗ проводилися масові перевірки торгових точок — безцеремонні , жорсткі, з незаконною конфіскацією товару.

18 січня 2011 черговий напад працівників столичного УБЕЗу на Дніпровський ринок. Перевертні у погонах забрали з собою трьох торговців. Підставою для затримання одного з них, наприклад, стала наявність у нього старого магнітофона, на який він не мав документів.

«Це лише ті випадки, про які не побоялись повідомити постраждалі. Часто підприємці воліють мовчати і пробувати „зам’яти“ справу неофіційними методами, не розуміючи, що рано чи пізно такий підхід також буде використано проти них. Єдина наша зброя — відкритість і громадська активність та спільний протест проти паханату» — говориться у заяві львівських підприємців до своїх колег у інших місцях України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-01-2011 19:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100