29.03.2024 13:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Могильов незаконно обмежує термін дії водійських прав до 10 років

DAI2На сайті департаменту ДАІ вже розміщено проект постанови Кабміну, де обмежується термін дії водійських посвідчень (на 10 років, а потім, щоб їх дію продовжити, треба знову здавати іспит).

Мета цього нововведення за версією корумпованих ДАЇшників – виявити тих, хто втратив навички через довгу перерву або не може сідати за кермо за станом здоров’я, а отже, зробити ситуацію на дорогах безпечнішою.

Як роз’яснили в ДАІ, тим, хто зможе підтвердити, що він перед обміном прав їздив не менше року (пред’явивши, наприклад, техпаспорт на свій автомобіль, хоча це формальність – можна мати авто, але його не водити), іспит при обміні прав здавати не треба.

А ось меддовідка (ціна 150-170 грн) потрібна, та й за самі «корочки» доведеться сплатити (зараз близько 100 грн). Ті ж, хто не сідав за кермо рік і більше, повинні будуть скласти теоретичний іспит (знання правил дорожнього руху) та практичне водіння.

Юристи не схвалюють нововведення. Адвокат Вадим Володарський каже, що вводити термін придатності прав для тих, у кого вони є – незаконно в принципі, тому що чинний закон про ПДР цього не передбачає, це буде порушення прав громадян. «Термінові» права можна зробити тільки для тих, хто їх отримує саме зараз. Крім того, заміна стане колосальним джерелом корупції, адже багато водіїв захочуть продовжити права без офіційної здачі іспитів – за певну винагороду», – вважає Володарський.

Водії також проти тотального запровадження «терміну придатності» їхніх посвідчень. «Якщо ми рівняємося на Європу, треба спочатку зробити дороги європейської якості і навчити наших даішників поводитися, як у Європі, а потім обмежувати термін дії прав. Це ще один спосіб зняти з народу гроші за іспити, меддовідки, «корочки», – говорить водій з 15-річним стажем Петро Дідик. – Можливо, обмежити термін дії прав 5-10 роками має сенс для інвалідів і пенсіонерів – виключно з міркувань безпеки на дорогах. Але якщо ці люди пройдуть медкомісію, нові права треба їм видавати без іспитів і безкоштовно».

Нагадаємо, зараз в Україні посвідчення видаються безстроково (якщо їх не втрачати і не порушувати правил дорожнього руху, перездавати іспити не доведеться).

Як відомо, раніше Анатолій Могильов виступив з ініціативою відбирати у п’яних водіїв права.

Також Могильов пропонує скасувати доручення на керування транспортними засобами, повідомляє sprotiv.org.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-02-2011 22:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100