24.04.2024 11:57 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

ДАЇ Одеси помстилася Дмитру Говердовскому за «телячу мову» 5 добами арешту. Відео

DAI1В Одесі випустили заарештованого на 5 діб активіста, який спровокував звільнення з посади ДАІшника за наругу над державною мовою.

Як відомо, вночі 12 лютого 2011 року одеське ДАІ зупинило автомобіль активіста Дмитра Говердовского, який зняв на відео даішника, що відмовився спілкуватися українською, оскільки вона є «телячою мовою».

Активіста було засуджено на 5 днів за «непред'явлення документів» та за непокору законним вимогам міліції.

Після звільнення активіст розповів обставини свого арешту.

«Знаєте, за що мене посадили? Я назвав їх малограмотними. Всього-на-всього. У суді вони порахували, що це образа. Що я зроблю, якщо вони такі і є? Люди ж не ображаються, коли їх називають по імені...» , — цитує активіста «Свідомо».

«Я вів себе коректно, як і завжди. Я ніколи не грублю, тим більше працівникам при виконанні і при цьому знімаючи все на відео», — зазначив він.

«Справа була приблизно о 3 годині ночі, мене зупинили, я зажадав перед пред'явленням документів назвати причину зупинки. Вони не тільки цього не зробили, але і самі порушили правила дорожнього руху, припаркувалися на перехресті. Хіба вони не малограмотні в такому разі?», — заявив активіст.

«Я вважаю, що суддя Приморського районного суду Іванов був упередженим. Він сказав, що буде розглядати справу без мого захисника, тому що не збирається чекати його півгодини. Моїх товаришів теж до суду не пустили», — повідомив активіст.

«Першим моїм клопотанням було долучити до матеріалів справи відео нашого спілкування. Суддя сказав, що йому досить того відео, яке зняли даішники», — додав він.

 

Говердовскій впевнений, що керівництво ДАІ «вирішило по-максимуму відігратися на мені, будь-яку ціну зробити мене винним і не зупинилося б, але вони занадто далеко зайшли».
 
«Ми будемо оскаржувати рішення по мені в апеляції і подавати позов щодо незаконних дій міліції», — повідомив активіст.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-02-2011 18:58 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100