19.04.2024 00:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Коменданта Майдану Сергія Мельниченка хочуть посадити на 15 років

Melnichenko Sergyi1Голову правління «Коаліції учасників помаранчевої революції» Сергія Мельниченка обвинувачують у створенні злочинної групи, члени якої ушкодили держмайно на Майдані Незалежности під час акцій підприємців.

ГУ МВС у Києві висунуло обвинувачення Мельниченку в середу, 2 березня 2011 року, пише «Комерсант-Україна».

Йому інкримінується створення злочинної групи, яка під час акцій протесту підприємців наприкінці минулого року завдала шкоди державі в розмірі понад 200 тис. грн. Раніше Мельниченко проходив у подібній справі як один із підозрюваних.

У постанові про притягнення його як обвинувачуваного, як пише газета, стверджується, що «Мельниченко, будучи головою „Коаліції учасників помаранчевої революції“, організував групові дії, пов’язані з проведенням 22 листопада 2010 року Дня свободи й акцій протесту проти ухваленого Верховною Радою Податкового кодексу».

«З вечора 21 листопада 2010 року й до 3 грудня 2010, реалізуючи свої злочинні наміри, спрямовані на ушкодження чужого майна на майдані Незалежності, за попередньою змовою з Федчуком Р.Е., Ахтирським О.С., Мандичем А.В, Гаркавенком І.О., Заплаткіним О.В. і Грузиновим В.М. установив для учасників акції військові намети в кількості 8 штук, у процесі установки яких у шви між гранітним покриттям були забиті металеві кути в кількості 132 штук довжиною 50-60 см», — говориться у документі.

Таким чином, на думку слідства, Мельниченко «завдав матеріальної шкоди територіальній громаді міста Києва й шляхо-експлуатаційному управлінню (ШЕУ) з ремонту й утримування доріг і споруд на них Шевченківського району шкоди у розмірі 212 292 грн».

Крім того, Мельниченко обвинувачується в тому, що під його керівництвом зазначені особи ушкодили металеву огорожу на Майдані, завдавши цим шкоди комунальному майну міста на суму 2711 грн.

Сам Мельниченко вважає обвинувачення абсурдними і називає свої справи «політичними репресіями».

Обвинувачення йому пред'явлене за ст. 28 КК («скоєння злочину групою осіб, за попередньою змовою, організованою групою чи злочинною організацією») і ст. 194 КК («навмисне знищення чи ушкодження чужого майна, яке завдало збитку у великих розмірах»), що передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення свободи на строк до 15 років.

 

Читайте також:

Коменданта наметового містечка податкового Майдану Сергія Мельниченко допитували цілий день

Комендант «Міста волі» Сергій Мельниченко розповів про другий Майдан

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-03-2011 15:20 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100