25.04.2024 08:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Національний Демократичний Інститут (США) допомогає українським жінкам у політиці

NDI1Національний  Демократичний Інститут (США) в рамках програми «Жінки-Лідери» провів багатопартійний навчальний семінар для жінок-депутатів місцевих рад. З 28-29 березня 2011 року у Києві жінки-депутати мали можливість відвідати семінар «Робота жінки-депутата в окрузі та побудова політичних комунікацій», який  урочисто відкрили дві чарівні жінки: директор НДІ в Україні Крістіна Вілфор та керівник програми «Жінки-Лідери» Олена Єна.

На  семінарі жінки-депутати дізналися  багато цікавої так корисної інформації: як приймати та втілювати рішення, як ефективно працювати місцевому депутату в умовах високої політичної поляризації чи жорсткої опозиції, якими механізмами та інструментами треба користуватися для вирішення місцевих проблем, як організувати роботу з виборцями, як треба будувати комунікації жінці-політику, як сформувати собі позитивний імідж.

Яскравим  сюрпризом  для всіх учасниць стали  поради експерта з політичних кампаній США Девіда Хантера, який поділився своїм великим міжнародним досвідом. Він розповів про можливості жіночих об’єднань в місцевих радах та про їх вплив на виконавчі органи.

Учасниці  семінару, координатору жіночих програм Партії Народний порядок Олені Романовській сподобалися не лише вдало підібрані теми семінару, але й високопрофесійна організація цього заходу. «Я отримала важливий досвід для себе особисто та гарний якісний матеріал, який я вже починаю використовувати на практиці у своїй громадсько-політичній діяльності. Налагодження нових корисних контактів з учасницями семінару відкриває можливості для продовження комунікацій, обміну досвідом та спільної співпраці. На мою думку в Україні потрібно значно посилити роль жінок у політиці та процесі прийняття рішень, важливим елементом досягнення чого, є проведення подібних заходів для жінок» – зазначила  Олена.

За словами голови політичної Партії Народний порядок, Андрія Древицького, подібні заходи потрібно проводити набагато частіше. Древицький сказав, що в Україні, на жаль, зберігаються гендерні стереотипи та дискримінаційні уявлення про роль жінок та чоловіків, тому, для того щоб досягти гендерної рівності в Україні, потрібно залучати представників різноманітних політичних сил та прислуховуватися до міжнародного досвіду. «Партія Народний порядок, в свою чергу, ставить на меті максимально залучити жінок до участі у громадсько-політичному житті. На найближчих наступних виборах до Верховної Ради України та до Київської міської Ради ми будемо продовжувати, як і на місцевих виборах 2010 року, максимально залучати жінок балотуватись у депутати від нашої партії» – повідомив  Андрій  Древицький журналістам sprotiv.org.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-04-2011 8:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100