18.04.2024 03:28 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Організатори Податкового майдану заявляють, що влада знищує речові докази у сфабрикованій справі про плитку

pidpr miting 16-11-2010-10Коаліція учасників помаранчевоі революціі заявляє, що влада знищує речові докази у справі про пошкодження підприємцями покриття Майдану Незалежності в Києві.

«Після обіду 7 квітня на Майдані Незалежності з’явилися робітники, які встановили паркан і розпочали демонтаж покриття», — повідомляє прес-служба ВГО КУПР.

«На сьогоднішній день покриття Майдану є речовим доказом у кримінальній справі, порушеній проти організатора „підприємницького Майдану“ Сергія Мельниченка і кількох активістів підприємницького протесту. За законом, речові докази мають зберігатися до суду, а їх знищення є кримінальним злочином», — наголошує організація.

Втім, міліція і міська влада «вже вдруге намагаються знищити ці артефакти під приводом проведення планового ремонту», — додає КУПР.

На думку членів організації, така завзятість викликана тим, що «насправді учасники виступів ніякого покриття не пошкоджували, і в разі призначення належної експертизи цей факт стане юридично доведеним».

«Натомість постане питання про нецільове використання коштів керівництвом МВС, яке за державні кошти залучило велику кількість своїх працівників — слідчих, експертів, інших фахівців тощо — до фабрикації справи проти Майдану. Замість того, щоб боротися із справжньою злочинністю, яка за час керівництва Могильова А.В. зросла майже у півтора рази», — сказано в заяві.

«Постане питання і про подання завідомо хибних свідчень працівниками шляхоуправління і благоустрою, які заявили про завдані збитки у особливо великих розмірах», — додає КУПР.

«Набагато простіше швиденько, незважаючи на погоду, „відремонтувати“ покриття Майдану і потім доводити, що пошкодження були — але вже відремонтували. І весь кошторис повісити на лідерів підприємницького протесту в якості збитку», — переконані в організації.

КУПР нагадує, що така спроба вже робилася 1 лютого 2011 року, але активісти громадських організацій зупинили її за допомогою журналістів.

Організація просить журналістів знову «зафіксувати протизаконні спроби реконструкції покриття». «На Майдані знаходяться активісти громадських організацій, які зможуть прокоментувати події, що відбуваються», — сказано в повідомленні.

Сфабриковану справу проти Сергія Мельниченка та п’ятьох активістів Податкового Майдану 1 квітня 2011 року передано до Шевченківського райсуду Києва.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-04-2011 15:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100