29.03.2024 07:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Герман та Табачник оголосили війну журналістам? Відео

German Ganna1Радник президента Ганна Герман вважає, що в Україні треба запровадити обов’язкове декларування видатків для всіх журналістів.

Про це вона сказала в ефірі програми «Честь имею пригласить» телеканалу КРТ  9 квітня 2011 року, повідомляє Телекритика

Після тез про здобутки нової влади, ведучий, депутат Партії регіонів, Ян Табачник запитав гостю:

«На сьогоднішній день ЗМІ працюють, як хочуть… Скільки видань, телеканалів, видавництв, радіостанцій в Україні закрито? Нуль... На якому каналі ви не побачите представників опозиції? Нуль. Опозиція з ранку до вечора на всіх головних кнопках країни поливає владу брудом. І це називається утиск слова?», — обурився депутат.

"Ян Петрович, знаєте, англійці кажуть: «take it easy – давайте приймайти це легко», — відповіла Герман.

Вона закликала піти за польським прикладом, коли Польща ввела декларацію на видатки не тільки для політиків, а й для журналістів.

« І тоді було видно, чому журналіст, який їздить на дуже дорогій машині, не повинен декларувати і пояснювати, звідки вона в нього, а політик –  має? Себто, треба йти тим шляхом, free and transparent process», — заявила радниця президента. 

Також Герман висловила обурення стосовно нібито упередженого ставлення до нової влади організації Freedom House, котра в січні понизила Україну в рейтингу свобод. На думку Герман, звинувачення в тиску на свободу слова безпідставні: 

«Саме президент Янукович підписав закон і багато зробив для того, щоб в Україні вперше за 20 років був прийнятий закон про доступ до публічної інформації Цей закон гарантує повну прозорість кожного кроку державного чиновника, політика і самого президента», — заявила вона.

Також до заслуг Януковича вона віднесла бажання створити громадське телебачення.

У відповідь Ян Табачник назвавши журналістів «холуями»: «Це холуї, що обслуговують своїх хазяїнів. Я це прекрасно знаю. 85% журналістів у цій країні займаються цим».

У свою чергу, пані Герман закликала Табачника до розуміння: «Я розумію ваше обурення, але ми маємо бути добрими, Яне Петровичу. Бо ми – влада».

&rel=0">&rel=0" />

Цього року Україну виключили з категорії вільних країн у рейтингу американської неурядової організації Freedom House.

«Репортери без кордонів» понизили позицію України в рейтингу свободи слова на 42 пункти.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-04-2011 22:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100