19.04.2024 16:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Криму татари затоптали червоний прапор у ганчір’я. Фото

У Бахчисарайському музеї знайшли брудний затоптаний червоний прапор, який показує ставлення кримських татар до радянської символіки.

Питання обов’язкового вивішування копій Прапора Перемоги 9 травня викликав бурхливу реакцію не тільки серед націоналістів і громад західних областей України, а й у кримських татар. Про це в ефірі одного з українських телеканалів повідомив народний депутат Олесь Доній.

Так, за його словами, в Музеї сучасного кримсько-татарського мистецтва в Бахчисараї знаходиться дуже брудний червоний прапор з радянським гербом.

“Я спочатку не зрозумів і запитав у працівників музею, що це, власне, означає. Мені відповіли, наступне: “Це наше старше покоління любить показувати приклад молодому поколінню, люди ходять по червоному полотну”", — наголосив Доній.

За його словами, кримськими татарами будь-який стяг червоного кольору болісно сприймається, навіть якщо це Прапор Перемоги.

“Там, в Криму, де кримсько-татарський народ пережив депортацію, фізичне винищення, старі люди показують молоді приклад ставлення до цієї символіки. Символіці, під якою вбивали і винищували націю”, — сказав Олесь Доній.

Нагадаємо, дискусія в суспільстві з приводу реанімування радянських символів була спровокована внесенням змін до Закону “Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги)”.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-05-2011 16:43 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100