19.03.2024 05:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

З яких пір Печерський суд став робочим місцем для депутатів Тимошенко?

Сьогоднішнє засідання суду за зверненням Юлії Тимошенко, яка оскаржувала порушену проти неї кримінальну справу, дійсно проходило в неможливих умовах.

Але стали вони неможливими лише тому, що депутати від БЮТ замість того, аби займатися своїми прямими обов'язками у Верховній Раді, прибігли до Печерського суду.

Я нарахував щонайменше 30 депутатів від БЮТ, які окупували собою вузькі коридори та залу засідань Печерського райсуду. Плюс охоронці, помічники, прес-секретарі тощо. Думаю, їх було більше, тому що не всіх вдалося ідентифікувати в обличчя.

Депутати прибули до суду до 12 години і були там до 16 години. В цей час тривало сесійне засідання парламенту, а після 15 почалися засідання комітетів. Але це майже нікого не цікавило.

Середня депутатська зарплата – 14 тисяч гривень на місяць. Плюс ще 18 тисяч на виконання депутатських повноважень щомісяця, витрачання яких ніким не контролюється. Плюс «оздоровчі» 35 тисяч на два літніх місяці. Плюс вони безкоштовно літають по Україні, ходять через окремий зал у «Борисполі» та отримують компенсацію путівки до санаторію.

Тобто знедолені платники податків більш-менш непогано утримують депутатів для того, щоб вони займалися своїми безпосередніми обов'язками, а не бігали по судах, аби мати згоду потрапити на очі Тимошенко і засвідчити їй свою лояльність.

Я, звичайно, розумію, що скоро вибори, і ніхто не хоче іти на округи, а всі прагнуть потрапити в список, який складатиме особисто Тимошенко.

Але тоді виглядають смішно претензії самих БЮТівців, коли вони дорікають регіоналам за голосування чужими картками. Бо природа і тих, і інших дій – однакова. І у цьому Кожем'якін нічим не відрізняється від Чечетова.

Вас, депутатів як від БЮТ, так і від Партії регіонів, люди обрали для законодавчої роботи в парламенті.

Саме Верховна Рада є вашим місцем роботи, а не зала суду. Якщо вас щось не влаштовує, то робота депутатом не є примусом чи панщиною. Від неї завжди можна відмовитися. Однак на моїй пам'яті була лише одна людина, яка зрозуміла, що це не його, і поклала мандат – це Святослав Вакарчук.

Чи, шановні БЮТівці, невже ви думаєте, що Тимошенко не здатна захистити себе сама? Якщо так, ви надто недооцінюєте свого лідера.

Єдиний аргумент на користь того, чому потрібні депутати, був такий – що, мовляв, лише втручання депутатів допомогло журналістам потрапити на засідання. Але, по-перше, для цього не потрібно 30 депутатів. А, по-друге, одразу після цього вони могли поїхати з судового засідання займатися своїми прямими обов'язками, для чого їх і вибрали до парламенту.

Минулого тижня мені довелося побувати в окружному суді міста Нью-Йорк, куди Тимошенко подала свій позов проти Дмитра Фірташа.

Доступ до цього приміщення вільний для всіх громадян, але ще більше мене вразила камерна атмосфера всередині. Вона без зайвих слів переконує, що це – храм правосуддя, а не вокзал, яким є Печерський райсуд Києва.

Мені тут можуть сказати, що в Америці є справжнє незалежне правосуддя, на відміну від проституйованого правосуддя України. Я згоден, але Україну саме такою робить кожен з нас, хтось в більшій мірі, хтось – в меншій, хтось – просто своїм голосуванням у день виборів.

І ще. Нещодавно польські депутати зі сміхом знімали з ложі Верховної Ради, як представники більшості за командою Чечетова голосують одночасно за трьох-чотирьох депутатів. Так от, якби вони дізналися, що депутати від опозиції табунами бігають на судове засідання, вони були би шоковані цим анітрохи не менше.

А тепер – список депутатів від БЮТ, які влаштували тисняву в Печерському райсуді:

(Це – не враховуючи депутата Сергія Власенка, який є представником Тимошенко у справі)

Сергій Сас

Володимир Яворівський

Віталій Корж

Олександр Сочка

Іван Кириленко

Михайло Косів

Еліна Шишкіна

Володимир Бондаренко

Олена Бондаренко

Євген Шаго

Сергій Міщенко

Антоніна Болюра

Володимир Ар'єв (депутат від НУНС)

Андрій Шевченко

Сергій Подгорний

Степан Курпіль

Роман Забзалюк

Андрій Павловський

Євген Суслов

Віктор Уколов

Володимир Філенко

Віктор Таран-Терен

Юрій Прокопчук

Павло Унгурян

Василь Кравчук

Василь Деревляний

Олексій Логвиненко

Олег Лукашук

Уляна Мостіпан

Юрій Одарченко

Віктор Олійник

 

Сергій Лещенко, Українська правда

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-05-2011 22:52 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100