19.04.2024 23:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Побиття у відділках міліції перетворили на бізнес

За даними правозахисиків, в Україні в 2011 році у відділках міліції померло 20 осіб, а у 2010 році — 51 людина, а катування у відділках перетворили на бізнес.

Про це повідомляє «Газета по-українські» з посиланням на дані Харківського інституту соціологічних досліджень і Харківської правозахисної групи.

«Побиття у відділках міліції перетворили на бізнес. Людину затримують і силою вибивають з неї зізнання у злочині, про який вона й гадки не має. Складають протокол, викликають рідних затриманого і вимагають певну суму грошей. Коли отримують кошти, протокол рвуть і викидають», — зазначив експерт харківського Центру стратегічного судового захисту Айгуль Муканова.

Як повідомляється, понад 780 тисяч українців, яких торік міліціонери затримали, зазнали катувань.

«Насилля у міліції — системне явище. Але покарання за такі дії несуть одиниці. Останніми роками катувань побільшало, бо з приходом нового керівництва держави скасований механізм громадського контролю за дотриманням прав людини», — сказав юрист Харківської правозахисної групи Андрій Діденко.

Видання також повідомляє, що Україна отримала три рішення Європейського суду з прав людини щодо неефективних розслідувань випадків незаконного насильства з боку міліції. Від держави вимагають протягом року змінити законодавство, щоб попередити зловживання правом на арешт.

Його мають застосовувати лише до людини, яка становить небезпеку для суспільства, а в Україні у більшості випадків утримання під вартою застосовують несправедливо.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов визнав факти застосування тортур співробітниками МВС стосовно затриманих.

«Коли ставиться питання про те, що найголовніше – розкривання (злочинів – ред.), то нікого не цікавить – яким шляхом. Це і призводило до того, що співробітники міліції були націлені на вчинення катувань», — пояснив Могильов.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-05-2011 21:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100