29.03.2024 17:49 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Львові покажуть чеський фільм «Бандерівці». Відео

Сьогодні, 31 травня 2011 року о 16.00 в головному корпусі Львівського національного медичного університетут ім. Данила Галицького у конференц-залі відбудеться показ нового чеського фільму «Бандерівці». Про це повідомляє «Спротив».

Показ фільму приурочений до Дня Героїв. Це свято величі духу українських вояків — борців за волю України, і є символом незборимості  української нації. (Нагадаємо, що 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначити 23 травня як Свято Героїв).

Гості фільму — колишні воїни УПА, від яких можна буде почути цікаві історії, та поспілкуватись після фільму.

Чеський фільм «Бандерівці» торкається драматичних подій, він розповідає про людей, які в боротьбі за волю не раз йшли на крайні заходи. Одні загинули в бою, інших сталінських режим розстріляв чи запроторив до ГУЛАГу, комусь пощастило вижити. Чехи відшукали унікальні документальні кадри боїв, життя у криївках чи рейдів вояків УПА, інколи упівці пересувалися по кілька діб поспіль без відпочинку. Усе це у фільмі коментують чеські та українські історики.

Та передусім автори кінострічки звертаються до сучасників, які мають знайти для себе відповіді на непрості запитання. Скинувши з пліч тягар витворених комуністичним режимом політичних стереотипів, саме вони повинні визначити для себе, ким були бандерівці — бандитами чи Героями України.

Ви також можете подивитися прямо зараз цей фільм за цим лінком.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 31-05-2011 11:10 | Кількість переглядів 593 переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100