19.04.2024 14:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Сепаратист Мєшков повернувся до Криму

До Сімферополя 2 липня 2011 року прибув перший та останній президент Республіки Крим Юрій Мєшков. До Криму він повернувся після 16 років вигнання, які він провів у Москві.

На сімферопольському залізничному вокзалі екс-президента автономної республіки зустрічали кілька його колишніх соратників із Республіканського руху Криму, який у середині 1990-х років контролював владу на півострові.

Юрій Мєшков відмовився спілкуватися з журналістами, пообіцявши зробити це після того, як врегулює родинні питання.

Разом з тим, Мєшков передав через зустрічаючих соратників, що має намір після 6 липня провести низку зустрічей із кримськими виборцями і вважає за доцільне ініціювати кампанію з відновлення колишньої кримської конституції зразка 1992 року, яка гарантувала Криму конфедеративні стосунки з Україною.

Відзначимо, лідер кримських сепаратистів Юрій Мєшков обіймав посаду президента Республіки Крим із лютого 1994-го по березень 1995 року, коли за рішенням центральної влади України посада кримського президента була ліквідована.

У січні 1994 року Юрій Мєшков, під час свого виступу в російській Держдумі закликав включити Крим до складу Росії.

Розвідка ЧФ РФ фактично діяла як штаб з координації зусиль усіх сепаратистських сил у Криму. Її стараннями очиналося створення незаконних збройних формувань, з'явилися російські козаки, етнополітичні організації на кшталт «Русского движения Крыма».

На той час Мєшков з прибічниками у Криму відігравав роль Судетської німецької партії, котра свого часу виконала важливу місію зі знищення незалежної Чехословаччини.

Після втечі до Москви, тодішній мер російської столиці Юрій Лужков подарував Мєшкову квартиру.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-07-2011 11:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100