28.03.2024 21:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Богатирьова вкрала промову для студентів Могилянки у керівника Apple?

Секретар Ради національної безпеки та оборони Раїса Богатирьова під час вручення дипломів у Києво-Могилянській академії у своїй промові використала фрагменти промови глави корпорації Apple Стіва Джобса перед випускниками Стенфорду у 2005 році.

Подекуди Богатирьова навіть не змінила порядок слів, пише «Українська правда».

Наприклад секретар РНБ сказала: «Знання, які ви отримали сьогодні в цих стінах, ваш характер, доля, життя, принаймні карма, вам допоможуть знайти правильну відповідь»

«Вам доведеться на щось спиратися. На свій характер, долю, життя, карму, що завгодно», — говорив керівник Apple випускникам Стенфорду.

Чиновниця не погребувала фрагментом виступу Джобса про смерть. Один з найуспішніших менеджерів світу розповідав студентам про те, як в нього виявили рак, зазначає видання.

«Смерть тоді підійшла до мене найближче. І, сподіваюся, найближче на наступні кілька десятків років. Переживши це, я тепер можу сказати наступне з більшою впевненістю, ніж тоді, коли смерть була корисною, але чисто абстрактною концепцією — ніхто не хоче помирати», — говорив Джобс.

Богатирьова сказала: «Тоді смерть підступила до мене дуже близько. Ближче, ніж зараз у своєму віці я знаходжуся для неї. Переживши цю хвилину, можу вам сказати — ніхто не хоче помирати».

У виступі секретаря РНБО є фрагмент, який взагалі майже повністю ідентичний промові Джобса.

«Вибачте за драматизм, але це є правда. Час людини дуже обмежений. І тому висновок зі свого досвіду пропоную наступний — не живіть чужим життям, не марнуйте часу. Не потрапляйте в капкан догми, яка радить жити чужими думками. Не дозволяйте галасу чужих думок перебити ваш внутрішній голос», — казала Богатирьова.

«Вибачте за такий драматизм, але це правда. Ваш час обмежений, тому не витрачайте його, щоб прожити чиєсь чуже життя. Не потрапляйте у пастку догми, яка вчить жити у відповідності до думок інших людей. Не дозволяйте галасу чужих думок перебити ваш внутрішній голос», — сказав у 2005 році Джобс.

А у прес-службі РНБО виданню пояснили, що свої виступи Богатирьова готує сама.

«Вона сама вирішує, про що вона буде говорити, вона сама корегує тексти, вона сама бере участь у написанні», — сказали у прес-службі.

У Раді нацбезпеки припускають, що Богатирьова могла надихнутися промовою Джобса й використати цілі уривки з його виступу.

«Якщо там десь щось співпадає... вона багато читає матеріалів, можливо, щось і навіяло їй», — зазначили у прес-службі.

Нагадаємо, у березні глава оборонного відомства Німеччини Карл-Теодор цу Гуттенберг оголосив про відхід зі всіх займаних ним посад. Він заявив, що він і його родина вже не можуть виносити тиску через скандал про плагіат.

У липні у привласненні чужих думок у своїй докторській роботі звинуватили міністра культури Німеччини Бернда Альтусманна.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-08-2011 16:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100