28.03.2024 12:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Сьогодні — річниця вбивства журналіста Василя Климентьєва

Розслiдування зниклого безвiсти харківського журналіста Василя Климентьєва не просунулося нi на крок за рiк, що минув iз дня його зникнення.

Таку думку озвучив його колега, заступник головного редактора газети «Новий стиль» Петро Матвiєнко, передає «Інтерфакс-Україна».

«Порiвняно iз серпнем минулого року справа не просунулася нi на сантиметр», — заявив він.

Журналіст зазначив також, що вважає Климентьєва мертвим.

"Сьогоднi — сумна рiчниця смертi Василя Климентьєва, i не треба евфемiзмiв про зникнення журналiста. Це було вiдомо вiдразу, i шановнi правоохоронцi, будучи реалiстами, не даремно порушили кримiнальну справу за статтею «умисне вбивство», — наголосив Матвiєнко.

На його думку, слiдство спочатку цiкавилося не пошуком Климентьєва, а компрометувальними матерiалами щодо представникiв органiв влади, зокрема й правоохоронцiв, якi могли бути i у Климентьєва, i у його спiвробiтникiв.

Вiн зазначив, що клопотання, подане на iм'я президента Вiктора Януковича Харкiвською обласною органiзацiєю Нацiональної спiлки журналiстiв України про розслiдування зникнення Климентьєва, залишилося без вiдповiдi.

Матвiєнко заявив, що разом iз колегою з «Нового стилю» Юрiєм Хомайком веде власне розслiдування справи Климентьєва, але вiдмовився говорити про його результати.

«Я боюся говорити про це вголос, я боюся — не тi часи», — зазначив Матвiєнко.

Як відомо, 11 серпня 2010 року головний редактор газети «Новий стиль» виїхав iз будинку з невiдомим чоловiком на автомобiлi BMW срiблястого кольору та не повернувся.

Дзержинський райвiддiл мiлiцiї Харкова порушив кримiнальну справу за статтею «умисне вбивство».

У березнi 2011 року мiлiцiя оголосила в розшук двох пiдозрюваних у справi зниклого Климентьєва, зокрема колишнього спiвробiтника правоохоронних органiв Андрiя Козаря.

13 липня прокурор Харкiвської областi Геннадiй Тюрiн заявив, що у «справi Климентьєва» залишилася одна версiя: його зникнення пов'язане з його професiйною дiяльнiстю.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-08-2011 18:28 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100