25.04.2024 11:23 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Януковича закликають захистити газетні кіоски Києва від рекетира Попова

Розповсюджувачі преси звернулися до влади України із закликом допомогти у ситуації із функціонуванням кіосків з продажу друкованих засобів масової інформації в Києві.

Автори звернення до президента, спікера, генпрокурора, голіів праламентських комітетів з питань свободи слова та інформації та з питань національної безпеки і оборони, а також голови КМДА та секретаря Київради заявляють про загрозу функціонуванню кіосків з продажу газет у столиці.

Вони наголошують, що Головне управління з благоустрою Києва проводить позасудовий демонтаж кіосків «Преса». І це всупереч законам України та Постанові Верховної Ради №1271-VI від 15.04.2009р., якою накладено мораторій на знесення існуючих кіосків з продажу друкованих засобів масової інформації.

Крім того, автори звернення заявляють про механізм «вибивання» коштів з розповсюджувачів преси. Зокрема, вони вказують на те, що в дію було введно рішення Київради від 24 лютого цього року, згідно з яким для вже встановлених МАФів вводиться обов’язкове отримання тимчасового ордеру.

Для цього, йдеться у зверненні, потрібно укласти договір про пайову участь (внесок) в утриманні об’єктів благоустрою та сплати пайовий внесок в розмірі не менше 7500 грн.

«Ще до набрання чинності даного рішення Київської міської ради, розповсюджувачі преси, встановлювали на території м. Києва кіоски з продажу преси та сплачували всі необхідні пайові внески і інші платежі через укладення відповідних договорів», — наголошується у листі.

«Ми вважаємо, що дане рішення не повинно поширюватись на тих суб’єктів господарювання, які вже встановили і не один рік здійснюють діяльність в МАФах, оскільки це суперечить ст. 58 Конституції України, згідно з якою «закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі», — заявили автори.

У листі зазначається, що додаткові 7500 грн на кожен кіоск «для такого соціально значимого товару як преса, якому гарантована державна підтримка на всіх рівнях, але нажаль товару, який за своєю природою не може мати високий рівень рентабельності, це означає лише одне – неминуче знищення».

На думку авторів звернення, наслідком таких дій може бути знищення вітчизняних видавництв друкованих ЗМІ, а також масштабні звільнення працівників та зменшення податків до бюджету держави.

«Просимо Вас негайно втрутитись у ситуацію та вжити всіх можливих заходів щодо недопущення знищення мережі розповсюдження друкованих засобів масової інформації в Києві та стати на захист конституційних прав громадян на вільний доступ до інформації», — резюмували автори.

Під листом підписалися голова правління Благодійного Фонду сприяння розвитку незалежної преси України М.В. Клюсова, президент Асоціації розповсюджувачів преси України О.Ю. Бабанський, директор ТОВ «Агенство Союздрук» Г.М. Кулаковська, фінансовий директор ТОВ «Інформторгсервіс» П.В. Рибачок, в.о. президента ТОВ «Медіа Інвест Груп» Ю.А. Лобко, директор ТОВ «Видавнича група «Нова інформація»  В.М. Рубан, директор департаменту управління тиражем ЗАТ «Сегодня мультимедиа» С.Е. Шмід та директор ТОВ «Інформальянс» М.Д. Данчук, повідомляє «Спротив».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-08-2011 14:00 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100