19.04.2024 21:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Мер напав на педагога?

У місті Болграді Одеської області розгорівся скандал навколо нападу міського голови Сергія Корольова на завідуючу дитячим садком № 5 Лідію Ховавчук, повідомляє газета «Правдошукач».

– Він хоче поставити завідуючою Лідію Кілафли, депутата міської ради від Партії регіонів,– розповідає Лідія Карпівна (68 років, відмінник освіти України),– У районному відділі освіти мене відстоюють, але і там він сказав: все одно Кілафли буде завідуючою!

Влітку, поки нема дітей, у дитячому садку проводився ремонт. За словами Лідії Ховавчук, вона весь день допомагала робітникам обдирати шпалери, шпаклювати, фарбувати. Дуже втомлювалася, від запаху фарби аж нудило.

10 серпня в кінці робочого дня до дитсадка прийшла заступник міського голови, яка перебувала у відпустці. Почала вимагати перевірки на алкоголь. Мабуть, хтось доніс, що робітники запрошували завідуючу на два ковтка пива.

– Я вже здала зміну сторожу, збиралася іти додому, просто затрималася, щоб дофарбувати плінтуси. А вона стала біля хвіртки, очевидно, щоб мене не випустити. Тут під’їжджає мер. Каже: ви нікуди не підете. Я відповідаю, що у мене робочий день скінчився. Він мене хапає за руку, я хочу вирватись, він мене штовхає. Я мало не впала! А потім сам, особисто, закриває хвіртку з іншого боку і тримає... Це був цирк,– гірко посміхається Лідія Ховавчук,– Потім він ще й хряснув тією калиткою прямо мені по бедру, там досі синець болить. Свідки цього неподобства викликали міліцію, він теж викликав. Приїжджає міліціонер, щось довго пише зі слів мера. У мене спитав тільки прізвище. Потім приїжджає лікар зі швидкої допомоги, один з наших батьків. Питає, що зі мною. Я показую на Корольова із заступницею та кажу: питайте у них! Корольов каже: ми вас викликали, щоб засвідчити, що до завідуючої не було застосовано силу. Цей фельдшер постояв і пішов собі, а тепер він каже по телебаченню, що я не дала себе оглянути...

Версія міського голови – інша: мовляв, неприбране подвір’я дитсадка могло «зірвати візит губернатора», а завідуюча, можливо, була напідпитку. Лідія Карпівна каже, що, дійсно, отримала вказівку прибрати територію дитсадка до кінця тижня і попередила вихователів про «суботник». Однак інцидент відбувся у середу. За словами свідків, сам градоначальник теж далеко не виглядав цілком тверезим.

Додатковою інтригою у цій історії стало те, що за тиждень до конфлікту, а саме, 4 серпня заступнику голови районної адміністрації  було подано колективну заяву 25-х викладачів дитячого садка з проханням «розібратися в ситуації, що склалася, бо протягом довгого часу з боку міської ради йде тиск на завідуючу дитячим садком Ховавчук Л. К., щоб вона написала заяву про звільнення за власним бажанням, оскільки на місце завідуючої претендує вихователь Кілафли Л. О. Ми проти цієї кандидатури. Вона створює в колективі неприємну атмосферу».

Прокурор Болградського району Дмитро Цоєв повідомив газеті «Правдошукач», що прийнято рішення про відмову у порушенні кримінальної справи стосовно міського голови Сергія Корольова та його заступників. Більше того, прокуратура зажадала від міліції притягнути Лідію Ховавчук до адміністративної відповідальності за пияцтво на робочому місці, а також притягнути посадових осіб відділу освіти до дисциплінарної відповідальності. Нанесення легких тілесних ушкоджень педагогу підтверджене медиками, однак прокурор стверджує, що ці ушкодження не могли бути нанесені за тих обставин, про які розповідає завідуюча.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-08-2011 17:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100