23.04.2024 17:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Захист Тимошенко не хоче, щоб допитувати її спільника Путіна

Захисник колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Юрій Сухов сумнівається в доцільності допиту у кримінальній справі проти екс-прем'єра про газові контракти з Росією свідків з російської сторони.
За його словами, захист, швидше за все, не буде заявляти в суді клопотання про допит у якості свідків представників російської сторони, повідомляє ТСН.

«Думаю, що, напевно, ні, тому що, я думаю суд, по-перше, не погодиться, а по-друге, якщо аналізувати формально склад злочину, то свідки з російської сторони щодо самого складу злочину нічого не скажуть», — сказав він.

Сухов підкреслив, що свідки з російської сторони не зможуть допомогти суду встановити істину в цій справі, оскільки їм, найімовірніше, нічого не відомо про склад інкримінованого Тимошенко злочину.

За словами адвоката, суть складу злочину полягає в тому, законно чи незаконно екс-прем'єр підписала директиву на укладення газових контрактів з Росією, чи було у результаті підписання директив завдано збитків державі, і чи є взаємозв'язок між діями екс-прем'єра і нанесеним збитком, якщо він все-таки мав місце.

Як повідомлялось, колишній президент Віктор Ющенко в ході допиту в суді в якості свідка у справі Тимошенко заявив, що, на його думку, встановити істину у цій справі неможливо без допиту в суді прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна і голови правління російського «Газпрому» Олексія Міллера.

Зараз Печерський районний суд Києва знаходиться на стадії вивчення доказів у справі Тимошенко, після цього у захисту буде можливість заявити клопотання про виклик до суду додаткових свідків.

Нагадаємо, Тимошенко звинувачується у перевищенні службових повноважень під час підписання в 2009 році контрактів між Україною і Росією на постачання і транзит газу. Стаття, яку їй інкримінують, передбачає до 10 років позбавлення волі, повідомляє «Спротив».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-08-2011 22:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100