29.03.2024 03:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

8 вересня молодь вимагатиме дотримання прав людини працівниками міліції

В Києві та 10 містах України 8 вересня 2011 року відбудеться всеукраїнська акція «Жовта картка української міліції: друге попередження», що ініційована активістами соціальної мережі Human rights activists in action та випускниками освітньої програми «Розуміємо права людини», повідомляє «Спротив».

Акція спрямована на підвищення рівня обізнаності молоді у сфері захисту своїх прав при контакті з міліцією та привернення уваги громадськості та керівництва МВС до проблеми дотримання прав людини працівниками МВС України. Акція є частиною Всеукраїнської студентської інформаційно-освітньої програми встановлення контролю за діями МВС України.

В багатьох містах країни правозахисники, представники відомих громадських організацій та молодіжні активісти прийдуть до навчальних закладів, щоб навчити молодь захищати свої права. Під час акції будуть презентовані яскраві перформанси та театралізовані вистави про конфліктні ситуації молоді та міліції. В рамках акції буде розповсюджено 10 000 інформаційних буклетів для молоді про права при затриманні працівниками МВС.

На завершені акції молодіжні активісти та відомі правозахисники прийдуть до стін МВС України та звернуться до керівництва української міліції з вимогою посилення контролю за діями співробітників МВС в регіонах та роз’яснення їм базових положень щодо процедури затримання, встановленої чинним українським законодавством.

Акція ініційована активістами мережі випускників Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» та здійснюється за підтримки Норвезького Гельсінкського Комітету (НГК) в рамках проекту Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ).

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-09-2011 0:40 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100