19.04.2024 03:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Микола Мельниченко покинув Україну тимчасово

Екс-майор управління держохорони Микола Мельниченко зізнався, що в нього є чотири паспорти.

«У мене не один, не два, а чотири паспорти. І всі законні», — заявив він в інтерв'ю газеті «Сегодня», відповідаючи на запитання, чи перетинав він кордон за своїм паспортом, чи за чужим.

«За яким із них покинув Україну, немає різниці. Але там стоїть позначка про перетин кордону, тому що без неї не впустять назад», — сказав Мельниченко.

«Що ви хочете почути? Як я пробирався таємними стежками й мене вели провідники? Такого не було. Я абсолютно законно, не ховаючись, перетнув кордон у пункті пропуску», — додав він.

«Мене шукали в Одесі, Криму, нібито „заганяючи“ у певний коридор, яким я міг піти в Придністров’я, на кордоні з яким і хотіли, вочевидь, затримати чи інсценувати вбивство при спробі до втечі. Але вийшло інакше, і я туди не пішов», — розповів екс-майор.

Мельниченко підкреслив, що покинув Україну «тимчасово, і не зі своєї волі, а під тиском».

Він також знову спростував, що з нього була взята підписка про невиїзд із України: «Не було ніякої підписки! Звідки її видумав Пшонка, треба в нього запитати».

«Або генпрокурора підставили підлеглі, і він не розібрався, або Пшонка свідомо вводить в оману інших, або ж сам входить у паралельну спецслужбу, про яку вже говорилося (яка нібито займається політичними вбивствами)», — заявив екс-майор.

«Я отримав офіційний документ із СБУ, де факт підписки про невиїзд спростовується. Пшонка повинен публічно визнати, що був неправий, і вибачитися, інакше відповість у суді», — додав Мельниченко.

На запитання, чи перебуває він у США на правах політичного біженця, екс-майор відповів: «Політпритулок я отримав ще у 2001 році, після того, як проти мене була незаконно порушена кримінальна справа. Її порушив заступник генпрокурора Олексій Баганець, нинішній адвокат екс-голови МВС Юрія Луценка».

"У тому ж 2001-му ПАРЄ прийняла спеціальну резолюцію, де говорилося: «Не видавати Мельниченка Україні», — зазначив він.

Мельниченко пояснив: «США і Європа визнали мене переслідуваним в Україні за політичними мотивами, політбіженцем. Що б не говорили ГПУ, СБУ про те, що мене оголосили в розшук, що я порушив підписку, утік і так далі – це блеф».

Він сказав, що готовий дати свідчення в українському суді. «Але якщо „спецслужба“ буде перешкоджати, зроблю це в суді США, Британії, іншої країни. Або Європейському суді з прав людини», — заявив Мельниченко, підтвердивши, що передасть туди записи.

Екс-майор також сказав, що готовий зустрітися зі слідчим на території США.

«Але членам слідчої групи у моїй справі не дали американських віз», — сказав він, підтвердивши, що саме про цих представників ГПУ йшлося раніше.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-11-2011 14:28 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100